1831
Zithoek in de tuin
Gepubliceerd: 07-03-2017 Laatste update: 06-06-2023

Het is natuurlijk heerlijk als je een beetje relaxt in je tuin kan zitten met warm weer. Als je bezig bent om de tuin weer klaar te maken voor het voorjaar en de zomer, dan is dit zeker een aandachtspunt! Natuurlijk wil jij ook lekker genieten van het beetje zon dat we in Nederland krijgen. Maar hoe maak je nu eigenlijk een mooie en gezellige zithoek, waar je lekker kunt ontspannen?

Meubilair
Een gezellige zithoek kan op allerlei manieren worden opgebouwd. Zo kun je kiezen voor een complete loungeset, een aantal relaxte tuinstoelen of juist een enkele tuinbank. Bij Karwei vind je een groot assortiment tuinbanken, waar je altijd wel iets tussen vindt. Zoek meubels uit die passen bij jouw tuin. In een landelijke of rustieke tuin ga je sneller voor rieten of rotan meubels, in een moderne tuin passen strakkere kunststof tuinmeubels. Houten tuinmeubels zijn natuurlijk ook erg mooi en hebben een natuurlijke uitstraling. Maar bedenk wel dat deze minimaal eens per twee jaar gebeitst moeten worden om ze echt mooi te houden, dus het levert je wel wat meer werk op!

Locatie
Natuurlijk is het bij het maken van een zithoek belangrijk om te kijken waar je die plaatst. Heb je een kleine tuin, dan heb je meestal weinig keus. Maar in een grote tuin is het goed om even te kijken waar je de zithoek wilt hebben. Heb je een betegelde tuin, dan is heb je alle keuzevrijheid. In een natuurlijke tuin of in een tuin met een gazon kun je beter gebruikmaken van een terras om daar de zithoek te creëren, zodat de tuin niet stukgaat. Zorg voor een gezellige plek waar je wat uitzicht hebt (tussen twee hoge muren is het wel knus maar niet gezellig). Heb je een tuin aan het water, dan is dat natuurlijk de ideale plek voor de zithoek.

Privacy
In ieder geval is het belangrijk voor je zithoek dat je er privacy hebt. Daarom hebben maar weinig mensen een zithoek in de voortuin, want dan lopen er voortdurend mensen langs. De achtertuin van de meeste mensen grenst aan één of twee tuinen van buren. Ongeacht of je wel of niet goed met hen kan opschieten, is het verstandig om de zithoek te maken op een plek die niet direct in het zicht van de buren is. Dit kun je doen door het plaatsen van een schutting, door hoge begroeiing of door een overkapping te maken. Het is namelijk zowel voor jullie zelf als voor de buren vervelend om elkaar voortdurend te zien zitten met vrienden en/of familie.

Een gezellige zithoek is natuurlijk nog niet af met een goede locatie, privacy en comfortabel meubilair. Natuurlijk maak je hem pas helemaal gezellig en knus door middel van decoraties. Kies mooie kussens voor de meubels, zet wat leuke decoraties op tafel en, als je een schutting hebt, hang wat mooie schuttingdecoraties op. Zo maak je het in een wip gezellig en heb je een hartstikke leuke zithoek voor de komende zomer.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids