1176
Zo kies je het juiste materiaal voor de tuinschutting
Gepubliceerd: 30-06-2021

In woonmagazines en tv-programma’s als Eigen Huis en Tuin worden tuintjes met regelmaat opgeknapt. De tuinschutting wordt hierin ook vaak aangepakt. De een wil een traditionele schutting met verticale planken, terwijl een ander juist wil gaan voor een bijzondere uitstraling. Gelukkig is er voor ieder wat wils, omdat de ontwerpmogelijkheden oneindig zijn. In dit artikel lees je tips voor het ontwerpen van jouw tuinschutting.

Het plaatsen van een tuinschutting heeft effect op de sfeer, uitstraling en privacy van jouw tuin. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de materialen, de plaatsing en het onderhoud. Veel mensen vinden het bij deze investering fijn om een professioneel bedrijf zoals Van den Top tuinhout aan te haken. Doordat zij dag in dag uit bezig zijn met tuinhout weten ze er alles vanaf en kunnen ze het beste advies geven. 

Houten schutting

Een houten tuinschutting is de meest voorkomende schutting in de tuin. Bij deze variant heb je keuze uit zachthout en hardhout. Aan beide zitten voor- en nadelen gebonden. Zo is zachthout budget vriendelijker, maar gaat hardhout langer mee. Hier hangt dan ook een ander prijskaartje aan. Een houten schutting blendt altijd mooi in met andere elementen in een tuin, zoals een plantenbak met wilde grassoorten. 

Natuursteen schutting

Ben je op zoek naar een schutting met een stoere uitstraling? Dan is een tuinschutting van natuursteen de absolute aanrader. Deze bestaat uit schanskorven met daarin verwerkt natuursteen. Het fijne aan deze schutting is dat hij weinig tot geen onderhoud nodig heeft. De kleur van de natuursteen die jij kiest, is alles bepalend voor de uitstraling van deze schutting. Kies je voor een warme, bruine steen? Dan lijkt de tuin was knusser. Wil je voor ruimtelijk gaan? Dan past een grijze natuursteen erg goed. 

Aluminium schutting

Een aluminium schutting is de perfecte schutting voor mensen die op zoek zijn voor een onderhoudsvriendelijke schutting. Ook gaat deze erg lang mee. Door zelf te bepalen welke kleur het materiaal krijgt, kun je de sferen van schutting helemaal naar eigen hand zetten. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de schutting helemaal één wordt met de rest van jouw tuininrichting. Bovendien kun je kiezen voor een horizontale bevestiging van de planken. Dit benadrukt de lengte van de tuin en daardoor lijkt deze optisch groter.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide