1029
Kindvriendelijke tuin

Alleen al het feit dat u een tuin hebt, is natuurlijk kindvriendelijk te noemen. Er zijn echter een aantal punten die u kunt aanpakken of aanpassen om uw tuin nog kindvriendelijker te maken.

Planten In een goed plantenboek kunt u controleren of u giftige planten in de tuin heeft staan. Gebruik geen insectenverdelgers. Pas op met opstaande randen bij bloembakken, deze nodigen uit tot klimmen. Vermijd deze daarom zoveel mogelijk.

Speeltoestellen Koop speeltoestellen die aan de NEN-EN 71-8 norm voldoen en zorg voor minstens 1,5 meter vrije, lege ruimte met een schokdempende vloer rondom de toestellen. Controleer regelmatig op slijtage en stevigheid. Veranker een schommel goed zodat deze bij fanatiek schommelen niet van de grond kan loskomen. Graaf een trampoline deels of helemaal in en snoei overhangende takken.

Zwembad of vijver Plaats een hek rond het zwembad van minstens 1.20 meter hoog. Wanneer het hek spijlen heeft, zorg er dan voor dat deze maximaal 10 cm uit elkaar staan. Zorg er ook voor dat uw kinderen de poort in het hek niet zelf kunnen openmaken. Een afdekzeil is niet afdoende, er blijft verdrinkingsgevaar bestaan. Een extra aanvulling is een plonsalarm: een drijver die in het water ligt en alarm geeft als er een kind in het water valt. Wacht met een vijver tot uw kinderen ouder zijn. Zelfs het meest ondiepe water kan gevaarlijk zijn. Demp deze bijvoorbeeld om er een zandbak van te maken.

Barbecueën Zet de barbecue niet in de buurt van de standaard speelplek. Plaats 'm op een vlakke ondergrond zodat deze stevig staat en niet zo gemakkelijk omver te lopen is. Teken met krijt een lijn op de tegels of maak deze van bijvoorbeeld stenen, om aan te geven buiten welke lijnen uw kind moet blijven. Hiervoor kunt u ook een openhaardhekje gebruiken. Zorg er ook voor dat lucifers, kooltjes etc. binnen de lijn liggen.

Maar ondanks deze maatregelen, moet u natuurlijk zelf ook altijd op uw kinderen blijven letten!

Wel doen: kunstgras! Hoewel van kunstgras nog vaak gedacht wordt dat het bij vallen vervelende schaafwonden oplevert, is dit tegenwoordig niet meer zo. De kwaliteit van kunstgras is dermate verbeterd dat het zacht aanvoelt. En het grote voordeel van kunstgras in uw tuin is dat het er groen en mooi uit blijft zien, hoe intensief uw kinderen er ook op spelen. U kunt voordelig kunstgras kopen op Kunstgrasnet.nl.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners