2524
Hangstoel voor in de tuin
Gepubliceerd: 03-06-2016 Laatste update: 06-06-2023

De hangstoel gaat het helemaal maken deze zomer. Ze zitten, pardon hangen, niet alleen erg comfortabel, hangstoelen geven door hun opvallende design ook nog eens een extra touch aan je terras. Het enige probleem waar je misschien wel eens mee te maken kan krijgen is. Waar hang je je hangstoel nou aan op? Aan een vaste constructie zoals bijvoorbeeld het frame van een terrasoverkapping of koop je er een hangstoelstandaard bij? We hebben wat ideetjes voor je verzameld waar je vrolijke bijvoorbeeld hangstoelen van luilak heel prima aan op kan hangen en waar je hem beslist niét aan moet bevestigen.

Hangstoel wel ophangen


Veranda- of terrasconstructie. De meest voor de hand liggende plaats is aan een dakbalk van de veranda- of terrasconstructie. Waar je wel even op moet letten is of de dakbalken wel stevig genoeg zijn om het gewicht te dragen. Aan een houten constructie kan je makkelijk meerdere hangstoelen ophangen, maar met een van aluminium is het oppassen geblazen.

Op het balkon. Hangstoelen zijn eigenlijk perfect voor op het balkon. Ze nemen weinig plaats in en je hangt ze ook makkelijk even uit de weg als je een karweitje wilt doen. Het is wel belangrijk dat je een stevig oog of haak in het plafond monteert. Je gebruikt hiervoor het beste een keilbout of een chemisch anker.

snoeiguide-banner-2024.png

In de tuin. Met een hangstoelstandaard kan je schommelen waar je wil. Je kan gezellig je hangstoel naast de zandbak van de kinderen of het zwembad zetten. Heb je het geluk dat je een grote boom in de tuin hebt, is het ook heel romantisch hem aan een van de onderste takken te hangen en lekker weg te dromen onder het bladerdek.

Hangstoel niet ophangen
Ten eerste is het zeer aan te raden enkel de meegeleverde ophangsystemen te gebruiken. Zodra dit niet standaard bij de hangstoel wordt meegeleverd (wat stug is) ga dan niet zelf aan de gang met huis, tuin en keukenspulletjes om zelf wat in elkaar te flansen. Hang de stoel op aan stevige constructies en niet bijvoorbeeld in het midden van een hol plafond. Hoe solide zonweringen er ook uit mogen zien, de profielen zijn niet geschikt om er een gewicht van meerdere tientallen kilo's aan te hangen. Welk merk en van voor soort kwaliteit maakt niet uit. Verder spreek ik uit ervaring dat je een hangstoel niet aan een glazen terrasoverkapping moet op hangen. Het is lastig te bevestigen en je hebt een grote kans dat je de overkapping beschadigd.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids