1579
Richt jouw tuin in met deze gemakkelijke tips

Of jij nu een tuin vanaf nul begint of een bestaande tuin wilt opknappen, het inrichten van jouw tuin is de eerste stap in het creëren van een mooie en uitnodigende buitenruimte. Van het kiezen van de juiste planten tot het vinden van de perfecte indeling, er zijn veel tips en trucs die je kunt gebruiken om de tuin van jouw dromen te creëren. Lees verder voor nuttig advies over het inrichten van jouw tuin.

De beste planten voor jouw tuin kiezen

Bij het inrichten van jouw tuin is het kiezen van de juiste planten van groot belang. Bedenk wat voor uitstraling jij wilt voor jouw buitenruimte. Houd je van heldere en levendige kleuren? Of misschien iets subtieler en gedempt? Kies planten op basis van hun bloemkleur, grootte, textuur, winterhardheid, groeiwijze en andere factoren. Bedenk wat voor soort licht elke plant nodig heeft - sommige planten geven de voorkeur aan volle zon, andere aan gedeeltelijke schaduw - en groepeer planten die dezelfde behoeften hebben.

Jouw tuin indelen

Zodra je alle planten voor jouw tuin heeft uitgekozen, is het tijd om een indeling te maken. Zorg ervoor dat elke plant genoeg ruimte heeft om te groeien zonder de buren te verdringen. Wanneer jij paden tussen de verschillende delen van de tuin aanlegt, zorg er dan voor dat deze breed genoeg zijn om comfortabel te kunnen lopen en toch voldoende ruimte bieden voor de plantbedden eromheen. Gebruik gebogen lijnen in paden en bloembedden; deze creëren een interessanter visueel effect dan rechte lijnen alleen. En voeg tenslotte elementen als banken of beelden toe aan jouw tuinontwerp - deze kunnen een centraal punt vormen en jouw buitenruimte meer karakter geven.

Onderhoudstips

Als jouw tuin eenmaal is ingericht zoals je wilt, zorg dan voor regelmatig onderhoud, zoals wieden en snoeien, zodat jouw tuin gezond blijft en er het hele jaar door op zijn best uitziet. Besteed speciale aandacht aan de periodes waarin bepaalde planten extra zorg nodig hebben, zoals wanneer ze bloeien of vruchten dragen; dit zal ervoor zorgen dat ze gezond blijven en jarenlang mooie bloemen of heerlijke vruchten produceren! Geen zin in onderhouden? Er is altijd nog een optie: kunstgras kopen.

Een mooie tuin inrichten hoeft niet ingewikkeld te zijn! Door deze tips te volgen en te onderzoeken welke planten in jouw omgeving het beste werken, kun je gemakkelijk een buitenoase creëren waar je het hele jaar door met plezier tijd in doorbrengt. Met een beetje moeite en planning kun je van elk stukje grond een prachtig tuinreservaat maken! Wacht dus niet en begin vandaag nog!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners