1508
Met kunstgras is het gras niet meer groener aan de overkant
Gepubliceerd: 31-05-2021

De altijd te groene sportvelden met kunstgras en van die plastic korrels kennen we allemaal. De ophef die dit ooit heeft gegeven vergeten we liever en is tegenwoordig niet meer nodig. Maar wist je dat kunstgras iets is, wat echt niet meer beperkt is tot sport? In privétuinen zien we dit ook steeds vaker terug.

Ook de verweerde groene matten die op gras moesten lijken, die we nog wel eens op kleine balkonnetjes tegenkwamen geven geen goed beeld meer. Nee, waar we eerder al eens over kunstplanten schreven, heeft ook bij kunstgras de tijd niet stilgestaan. Je moet er echt aan voelen of ruiken om erachter te komen of het wel of geen echt gras is. En naast dat het voor het oog geen verschil meer maakt, zitten er juist ook nog veel voordelen aan kunstgras.

1127b6ab-b11e-4825-8c12-593f9aa4ef8a.jpg

Want dat het voor het oog helemaal geen verschil maakt, dat is eigenlijk niet helemaal juist. Met kunstgras is het gras niet altijd groener aan de overkant, maar juist aan jouw kant. Het voordeel is dat dit het hele jaar rond mooi groen is, zonder dat je in de zomer met sproeiers in de weer hoeft en in het voorjaar met kunstmest of andere chemische middelen. Je hebt er geen omkijken naar, maar je gazon ligt er toch altijd strak bij. Ook je wekelijkse maaisessie kun je laten voor wat het is, dit bespaart ook weer in kosten. Want zeg eens eerlijk, hoevaak ben jij over je eigen stroomkabel heen gereden met je maaimachine? Om nog maar over de handmaaier te zwijgen.

inspiratiebrochures1.png

3990fd42-85b3-40a2-85c8-94ad73822fb0.jpg

Het verschil in kwaliteit van kunstgras is wel groot. Net zoals bij kunstkerstbomen zijn de goedkopere opties aanwezig, maar is de ‘nepheidsfactor’ hier wel iets hoger. Hoe duurder, hoe meer het in de buurt komt van echt gras. Ook heeft het prijsverschil te maken met een verschil in kwaliteit. De duurdere opties zullen water beter afvoeren en meer bestand zijn tegen de invloeden van het weer.

Ook is er voor de verschillende plekken van gebruik onderscheid aanwezig. Zo gelden er andere opties voor een dakterras (waar de ondergrond vaak steen is) als voor een tuin met modder eronder. Kortom, ook hier is advies inwinnen van een expert raadzaam. Dit hoeft niet altijd in een tuincentrum maar kan ook eenvoudig online. Webshops zijn hier dag en nacht mee bezig en kun je in jouw specifieke geval bijstaan met goed advies.

Dus zet die maaimachine op marktplaats en investeer de winst in een mooi groen gazon.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide