1944
Kunstgras of echt gras: wat kies jij?
Gepubliceerd: 17-07-2020

Een mooi groen gazon is een aanwinst voor iedere tuin. Maar waar wil je dat het gazon uit bestaat? Kies je voor natuurlijk gras of lekker makkelijk kunstgras? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij!

 

De voordelen van echt gras

inspiratiebrochures1.png

Het grootste voordeel van echt gras blijft toch wel dat het natuurlijk is. Dat voelt gewoon anders aan. Ook vinden veel mensen de geur van (vers gemaaid) gras lekker. Voor zover wij weten is er nog geen kunstgras met grasgeur op de markt ????

Ben je graag in de tuin bezig? Dan kan je het onderhouden van het gazon ook als een pluspunt zien.

De nadelen van echt gras

Kunstgras wordt niet voor niets steeds populairder: echt gras heeft best wat nadelen.

De belangrijkste nadelen zijn:

  • Echt gras heeft veel onderhoud nodig. Denk aan sproeien, maaien en bemesten.
  • Het kan flink lastig zijn om je gazon mooi groen te houden. Dat heeft met allerlei factoren te maken. Als je een beetje pech hebt, ben je er jaren mee aan het rommelen.
  • Veel schaduw in je tuin? Dan is echt gras onderhouden extra lastig. Je krijgt dan al snel last van onkruid en mos tussen het gras.
  • Als je op vakantie gaat en er is weinig regen, moet je regelen dat je gazon besproeid wordt. Ben je lang van huis? Dan moet je waarschijnlijk ook nog iemand lastig vallen met het maaien.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras ziet er allang niet meer zo nep uit als vroeger. Er is natuurlijk nog steeds kunstgras te koop waar het neppe vanaf straalt, maar er is ook mooie kwaliteit die bijna niet van echt te onderscheiden is.

Het allergrootste voordeel van kunstgras is dat het zo lekker makkelijk is. Je hebt er vrijwel geen omkijken naar. Ook heb je na het leggen meteen een mooi groen gazon, of er nu wel of geen zonnetje op staat.

Voor mensen met hooikoorts of een grasallergie is kunstgras uiteraard ook ideaal.

De nadelen van kunstgras

Het meest genoemde nadeel van kunstgras is de prijs. Voor een mooi nepgazon ben je meer kwijt dan voor echt gras. Daar staat tegenover dat je geen water om te sproeien nodig hebt en geen grasmaaier. Ook bespaar je jezelf een hoop tijd.

Benieuwd naar de verschillende soorten kunstgras? Neem een kijkje op Topkunstgras.nl.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide