2265
Een robotmaaier, maait het gras voor jouw voeten weg!
Gardena

Gras maaien, de één wordt er acuut zen van en de ander vindt het vreselijk. Voor die laatste categorie is nu een oplossing ontwikkeld waardoor je nooit meer omkijken hebt naar jouw gazon, maar het gras bij jou tóch altijd groener is dan bij de buren.cho

Een aantal jaren geleden was een robotmaaier echt nog iets voor grote villa’s en indrukwekkende gazons. Daarnaast liet de kwaliteit van het maaien door een robot nog wel eens te wensen over, een robotmaaier cirkelde kriskras rond en het resultaat was dan ook zeer uiteenlopend. Inmiddels zijn er vele opties verkrijgbaar, wij geven je in dit artikel een idee wat je kan verwachten van een robotmaaier. En geloof ons; Dat is veel!

Robotmaaier technologie

Anders dan een gewone maaimachine zul je bij een robotmaaier je wel even moeten verdiepen in het stukje technologie erachter. Het is niet een kwestie van zet hem aan en gaan. Over dat aanzetten, wist je dat een robotmaaier veel milieuvriendelijker is dan de gemiddelde grasmaaier? Hij wordt namelijk elektrisch opgeladen in het laadstation, dus geen ronkende benzinemotors of ander vervuilende uitstoot.

Maar hoe weet de robot waar hij moet zijn? Het gebied waar je hem wilt gaan gebruiken zal je moeten afkaderen. Je zult als het ware de robotmaaier moeten navigeren over het gazon, dit doe je door middel van begrenzingsdraad. Zo ontvangt de robot een signaal en weet hij waar hij moet zijn. Vaak zit er op de robot daarnaast een botssensor, deze detecteert objecten en zorgt ervoor hij zichzelf niet de vernieling in rijdt.

Ook biedt de robotmaaier jou een goed excuus om toch op je telefoon te zitten. Veel robotmaaiers kun je namelijk aansturenvia een bijbehorende app zo zijn zij op afstand bestuurbaar en kun je precies aangeven waar jij wilt dat het gazon gekortwiekt wordt. Dit werkt erg simpel en kan iedereen.

En je wilt natuurlijk niet dat je nieuwe beste vriend meteen gestolen wordt. Want zoals je wellicht al vermoedde, een goede robotmaaier kost ook het nodige. Hij is dan ook zeker in trek bij dieven, om dit te voorkomen kun je kiezen voor een robotmaaier met diefstalbeveiliging. Ben je er zeker van dat je niet meteen wéér de hele boel hoeft te installeren. Want zoals we al zeiden, dit zou iedereen in principe moeten kunnen maar kost wel wat tijd.

Dus mocht je een nieuwe tuin aanleggen en nog twijfelen over gras of terras in verband met het onderhoud? Die keuze is nu eenvoudig gemaakt. Schakel een robot in en jij kan genieten van een groen plantsoen.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners