2793
5x waarom kunstgras een goed idee is

Bij kunstgras denk je misschien al gauw aan een voetbalveld, maar ook in je achtertuin of op je balkon kan binnenkort zo’n prachtige groene kunstgrasmat liggen. Wij snappen wel waarom, want kunstgras heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van ‘echt’ gazonnetje. Benieuwd naar waarom kunstgras zo’n goed idee is? Wij zetten in dit artikel vijf redenen voor je op een rijtje.1. Groener dan groen

Het spreekt misschien voor zich, maar één van de grootste voordelen is dat kunstgras altijd prachtig groen blijft. Geen frustraties met dor en bruin gras, dat je eindeloos moet maaien en water moet geven. Kunstgras blijft altijd mooi – of het nou hartje zomer of midden in de winter is. En je hoeft er bijna niets voor te doen! Geweldig, toch?

2. Perfect voor kinderen
Buitenspelen is natuurlijk heerlijk voor de kleintjes, maar ’s avonds al die grasvlekken uit de kleding proberen te schrobben is weer wat minder leuk voor jou als ouder. Door kunstgras in je buitenruimte te plaatsen zijn die vervelende vlekken voorgoed verleden tijd. Kunstgras leent zich trouwens ook uitstekend om een glijbaan of trampoline op te plaatsen, omdat het materiaal ontzettend sterk is en daarom niet snel (zoals bij echt gras) zal beschadigen.

3.Geschikt voor verschillende plekken

Kunstgras kan op verschillende plekken geplaatst worden, en juist dat maakt dit neppe gras zo’n fijne oplossing. Door kunstgras op het balkon neer te leggen, kun je zelfs op grote hoogte een mooie groene oase realiseren. Die droom van een fijne tuin waar veel balkoneigenaren van dromen is zo binnen handbereik: dat kunstgras op je balkon geeft de buitenruimte meteen een hele andere uitstraling. Zet er mooie potten met kleurige bloemen bij, en je urban jungle is compleet.

4. De keuze is reuze
Waar je bij ‘normaal’ gras vaak niet zo veel te kiezen hebt, zijn de mogelijkheden voor kunstgras eindeloos. Hoe lang en hoe stevig het gras moet zijn – en zelfs welke kleur het moet hebben – kun je allemaal zelf besluiten. Ook kun je kunstgras in verschillende prijscategorieën aanschaffen. Voor elk budget is er dus wel een passende grasmat te vinden!

5. Gemakkelijk zelf aan te leggen
Ook fijn: kunstgras is gemakkelijk zelf aan te leggen. Op internet zijn er een tal van filmpjes te vinden die je precies laten zien hoe je te werk moet gaan. Natuurlijk ligt het helemaal aan je situatie hoe snel het gras ligt: als de mat precies in het te plaatsen gedeelte past, hoef je vrijwel niets te doen, maar het kan ook mogelijk zijn dat je dat mat zelf moet snijden. Aan de hand van zo’n tutorial is dat gelukkig een fluitje van een cent.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide