979
Genieten met een partytent
Gepubliceerd: 02-03-2017 Laatste update: 06-06-2023

Geef je regelmatig gave feestjes in de tuin of op de camping, waar je gehele familie en vriendengroep het gezellig met elkaar heeft en bij aanwezig is? Omdat het natuurlijk ontzettend vaak regent in Nederland, kan een partytent kopen veel voordelen met zich meebrengen. De rokers hoeven door de partytent niet meer buiten in de regen te staan, je kunt lekker buiten eten zonder dat je eten direct koud wordt en zo'n tent is natuurlijk ook uitermate geschikt om het gevoel van saamhorigheid te bevorderen. Je zit namelijk lekker dicht bij elkaar onder de feestverlichting en kunt met iedereen een gesprek voeren. Als binnen in huis ergens heel hard de feestmuziek aanstaat, kun je elkaar met zo'n grote groep mensen nauwelijks verstaan. De herrie en ruis is in een afgezonderde partytent aanzienlijk minder.

De meeste mensen zijn waarschijnlijk wel bekend met de partytent 3x6 die eruitziet als een huisje van plastic met vier ramen en een open entree waar je in en uit kan lopen. Maar wist je dat er ontzettend veel verschillende soorten en maten partytenten bestaan naast deze? Zij hebben elk hun eigen voordelen.

Partytent 3x6
Zoals gezegd is dit de feesttent die de meeste mensen ooit wel eens gezien hebben. De tent neemt de vorm van een huis aan. Een belangrijk gegeven over deze tent is dat hij waterbestendig is en ook een aantal 'ramen' in de wanden heeft waardoor je altijd naar buiten kunt kijken. Deze tent is lekker makkelijk op te zetten; dit is namelijk binnen een halfuurtje gepiept. Deze korte montagetijd geldt overigens voor de meeste partytenten die je op wilt zetten, als je een beetje handig bent. Met deze partytent zit je altijd goed tijdens een feestje en houd je iedereen bij slecht weer hoog en droog.

Partytent 3x3, partytent opvouwbaar, regen en zon
De partytent 3x3 is eigenlijk geen complete tent zoals het 3x6 'huisje', maar kan eerder worden gezien als een soort afdak waar je bijvoorbeeld tafels met schalen eten onder kunt zetten. Deze feesttent kan je in veel verschillende vrolijke kleuren kopen voor een redelijke prijs en wordt altijd geleverd inclusief gratis polyester draagtas. Deze tent is makkelijk in gebruik, omdat hij opvouwbaar is, makkelijk is op te zetten en niet heel veel ruimte inneemt in de tas op zolder of opgezet in je tuin. Binnen 1 minuut is de tent klaar voor gebruik. Om deze redenen wordt de tent ook wel de 'Easy Up' genoemd. Zelfs het stalen frame kun je gemakkelijk opvouwen en in de draagtas bewaren. Er bestaat ook nog een grotere variant van de Easy Up. Deze is 3x6 meter en heeft uiteraard dezelfde voordelen als de 3x3. Deze partytent is, in tegenstelling tot de 3x3, echter bedoeld voor een groter feestgezelschap en bestaat in dit geval wel uit een complete tent met 'ramen' waarvan de ingang afsluitbaar is. Ook kunnen de verschillende tentdelen aan elkaar worden vastgemaakt met behulp van klittenband. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van deze handige, easy tent tijdens een feestje of gezamenlijk etentje op de camping waar je elke zomer naartoe gaat. Alle campingbezoekers zullen dan een plekje bij jou in de tent willen bemachtigen. Vooral als het op dat moment net begint te regenen of stormen.

Partytenten bieden dus comfortabele beschutting tegen de regen, maar zij kunnen ook dienen om jou te beschermen tegen een fel stralende zon. Zelfs in Nederland kan het namelijk fijn zijn om in de zomermaanden af en toe een plek in de schaduw op te zoeken. Je bent namelijk zo verbrand als je de hele dag buiten in de priemende zon zit. Je kunt bij de meeste partytenten daarom de opening dichtdoen en in de tent gaan zitten. Zo voel je niet continue de brandende zon op je huid en heb je ook geen last meer van wespen of andere insecten die binnen de tent op je vers bereide maaltijd of zoete dranken afkomen. Wel zo hygiënisch, natuurlijk.

Pagode
Bij de term 'pagode' denk je in Nederland natuurlijk al gauw aan de Efteling. Wist je dat er ook partytenten worden verkocht onder deze naam? Zij hebben niet de vierkante vorm van de partytenten als de Easy Up en de tent van 3x6 meter, maar daadwerkelijk de ronde vormen en het puntdak van een pagode. Als je op zoek bent naar een tent met uitstraling, kun je het best voor deze tentvorm kiezen. Pagodes kunnen over het algemeen wel tegen een (wind)stootje en blijven lang staan. De pagode partytent is opgebouwd uit twee pagodevormen waarbij de wanden aan elkaar vast gemaakt kunnen worden met klittenband. Deze tent heeft acht zijwanden en is 6x4 meter groot. Een behoorlijke grote tent dus, waar je heel veel mensen in kwijt kunt. Je zou het niet verwachten, maar ook zo'n grote tent heeft een montagetijd van maar 30 minuten. De partytent heeft zeven ramen, dus je kunt lekker binnen zitten als het wat kouder is en tegelijkertijd van je uitzicht genieten. Voor het indelen van de tafels en stoelen tijdens je party kun je ervan uit gaan dat er ongeveer 1 persoon op 1 vierkante meter past. Als de zon schijnt, kun je het best je partysnacks en drankjes op een aantal tafels in de tent neerzetten zodat alles enigszins gekoeld blijft. Tijdens een regenachtige dag is het natuurlijk handig als iedereen op een stoel binnen in de tent kan plaatsnemen voor het creëren van een knusse schuilplaats.

Gebruikmaken van de partytent
Naast het gebruiken van een partytent voor feestjes in eigen tuin en voor op de camping, kun je dit soort tenten natuurlijk ook voor andere activiteiten inzetten. Je kunt denken aan een tent die dienst doet als drinkkraampje tijdens een sportevenement of aan grotere tenten die kunnen worden ingezet tijdens een festival als verkooppunt van kleding of als EHBO-ruimte. Een aantal tafels in de tent neerzetten met verschillende brochures van sponsoren van het evenement is uiteraard ook een optie. Partytenten kunnen eigenlijk overal wel voor worden ingezet. Voor een backpack trip met de plaatselijke scouting kan de Easy Up tent bijvoorbeeld erg handig zijn om mee te nemen voor een meeting, omdat de hele groep erin past. Als er een popbandje in jouw feesttent komt optreden, zou je waarschijnlijk eerder kiezen voor een wat stijlvollere buitenkant zoals de pagodetent die heeft. Dit ziet er namelijk behoorlijk professioneel uit.

Nu ook zin in een partytent kopen? Je weet nu wat er allemaal mogelijk is qua vormen en maten van tenten, dus sla je slag en beleef een geslaagd feestje met één van deze tenten!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids