1070
Hip: een privé zwembad

Duur zeg je dan. Welnee, zegt de Top-zwembadshop terwijl ze je meenemen op een virtuele tocht langs allerhande Intexbaden. En inderdaad, de tijd dat het een luxe was een zwembad in de tuin te hebben lijkt ver achter ons te liggen. Dankzij het gebruik van een met textiel verstevigde PVC-soort is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk een zwembad in de tuin te hebben. Zelfs compleet met in- en uitstaptrapje, verwarming en zwembad pomp. Prijzen lopen uiteen van enkele tientjes voor een instap pierebadje, tot een paar honderd euro voor een bad van zeven meter lengte. Op zijn Hollands gezegd "kan je je daar geen buil aan vallen", toch?

Tuin hoeft niet op de schop
Het voordeel van een Intexbad is dat je er geen gigantische kuil voor in je tuin hoeft te graven en je hem 's winters gemakkelijk op kan bergen. Intexbaden zijn er in meerdere soorten. Welke je kiest hangt helemaal af van je budget, beschikbare ruimte, smaak en hoeveel personen er tegelijk gebruik van gaan maken. De populairste baden zijn die met een opblaasbare rand, intex easy en de modellen met een metalen frame. Deze metal frame zwembaden zijn ook in rechthoekvorm verkrijgbaar. Wanneer je echt veel ruimte hebt zou je zelfs kunnen kiezen voor een ultra frame pool dat zich met een krappe vijf bij tien meter een serieus zwembad mag noemen. Met dit bad schaf je je dan ook de absolute topper onder de opzetzwembaden aan.

Verwarming en onderhoud
Hoofdzakelijk bestaat het onderhoud van een Intexbad uit het water vrijhouden van grove vervuiling en het op peil houden van de waterkwaliteit. Koop je een Intex zwembad bij Top-zwembadshop krijg je trouwens een uitgebreide toelichting hoe je bad te onderhouden. Ondanks dat het water in een opzetbad sneller warm is dan in een verzonken zwembad kan het voorkomen dat zwembadwaterwater wat gelijk is aan de buitentemperatuur te fris is naar je smaak. Intexbaden bieden je de keuze uit twee verwarmingssystemen: een solarsysteem en een elektrische verwarming die aangesloten wordt op de filterpomp. Bij beide systemen raden we je ook aan tevens een Intex solar cover aan te schaffen zodat de warmte langer door het water vastgehouden wordt. "Duur", zeg je dan. "Welnee", zegt de Top-zwembadshop terwijl ze je meenemen op een virtuele tocht langs allerhande Intexbaden. En inderdaad, de tijd dat het een luxe was een zwembad in de tuin te hebben lijkt ver achter ons te liggen.