3476
Tuinarchitectuur
Gepubliceerd: 17-05-2017 Laatste update: 16-12-2020

Stap-voor-stap: van tuinontwerp naar droomtuin De cursus tuinarchitectuur geeft antwoord op uw vraag hoe u uw ideale tuin kunt realiseren. Uw wensen verwerkt u in een helder tuinontwerp. Geholpen door uw hartelijke leraar, verwerkt u deze wensen stap-voor-stap. Les voor les wordt uw droomtuin realiteit.

Vraag geheel vrijblijvend de gratis studiegids aan

Vindt u het ook zo leuk om op een zondagmiddag of een warme zomeravond door de straten te wandelen en tuinen te bekijken? Al wandelend doet u soms leuke ideeën op. U merkt dat veel tuinen qua tuinontwerp op elkaar lijken, maar zo af en toe springt een tuin echt in het oog. Dit komt meestal door de manier waarop deze is aangelegd en door de zorg waarmee hij onderhouden wordt.

Ideale tuin voor iedereen
Al mijmerend komen allerlei vragen in u op. Hoe realiseer ik mijn ideale tuin? Hoe maak ik paden en terrassen? Hoe maak ik een goed tuinontwerp? Welke planten kunnen in de schaduw en welke moeten in de zon? Hoe hard groeien ze en hoe groot worden ze? Welke speelornamenten wil ik gebruiken en eigenlijk zou ik ook wel iets met water willen doen.

De kunst is om een heel eigen tuin te maken, geheel aangepast aan de persoonlijke wensen en passend op uw grondstuk. Misschien heeft u ook kinderen of een huisdier. Dan moet met hen ook zeker rekening worden gehouden in uw tuinontwerp. Iedereen moet het fijn vinden om in de tuin te vertoeven.

Tijdens deze veelzijdige cursus tuinarchitectuur, merkt u dat de persoonlijke stijl en sfeer van uw tuin niet afhangen van de grootte, de kostbaarheid of extreem plant- of materiaalgebruik. U leert hoe u een zo groot mogelijk tastbaar resultaat bereikt, zonder extreme inspanningen en investeringen. Een goed gevulde beurs is zeker niet nodig om een perfect resultaat te bereiken.

U gaat met andere ogen naar de wondere wereld van planten en dieren kijken. Wellicht raakt u door de verrassende varianten die tijdens de cursus tuinarchitectuur aan bod komen wel zo enthousiast, dat u besluit om uw hele tuin "op zijn kop" te zetten. Hoe het ook zij, uw tuin zal mooier worden dan ooit!

Klimaat en grondsoort van de lage landen
Deze unieke cursus is speciaal toegespitst op de diverse grondsoorten en het klimaat van de lage landen. Allereerst maakt u kennis met alle belangrijke wetenswaardigheden over deze grondsoorten. De grondsoort heeft namelijk een belangrijke invloed op de manier waarop u uw tuin kunt aanleggen.

Vervolgens gaat de cursus uit van uw persoonlijke leefsituatie. Met de invloeden van factoren als de ligging van uw tuin ten opzichte van zon en wind, de grondsoort, het microklimaat en de standplaatseisen van de planten leert u perfect rekening te houden. U krijgt daarbij creatieve ideeën en waardevol advies voor uw tuinontwerp; de aanleg van terrassen, paden en tuinafscheidingen.

Cursusinhoud
Uw eigen tuin vormt het uitgangspunt bij de cursus Tuinarchitectuur. U begint met het inventariseren van de huidige situatie en het in kaart brengen van de beschikbare ruimte. De planten worden ingedeeld in groepen: bomen, coniferen, heesters, vaste planten, een- en tweejarige planten. Deze groepen worden weer uitgesplitst in loofbomen, fruitbomen, naald- en schubconiferen, rozen, bloem- en besheesters, kruidachtigen, water- en moerasplanten. Hierbij wordt uiteraard aandacht geschonken aan de plantkwaliteiten en aanduidingen, zoals die worden vermeld in plantencatalogi.

Planten zijn levende organismen. In de cursus tuinarchitectuur wordt daarom veel aandacht besteed aan de ruimte die ze kunnen innemen (de groene massa), de ontwikkeling van de planten (de habitus), waar ze het beste groeien (de standplaatseis), hun karakter en hun voorkomen.

Tuinonderhoud en de keuze van uw tuingereedschap maken ook een belangrijk deel uit van deze cursus. Aan de hand van een jaarkalender treft u voor het onderhoud bij veel onderwerpen de nodige tips en aanwijzingen. Gazonaanleg, plantverzorging, bemesting, snoeien, vijveronderhoud, u leert er alles over. Bijzonder interessant zijn de lessen over diverse thematuinen, zoals kleur- en geurtuinen en de kruidentuin. De moestuin en de fruittuin completeren deze gevarieerde cursus Tuinarchitectuur.

Tenslotte
Aan het eind van de cursus tuinarchitectuur bent u in staat om uw eigen tuin én die van anderen te ontwerpen. Tijdens de cursus groeit uw tuin uit tot de droomtuin die u altijd al wilde verwezenlijken. Bezit u reeds een prachttuin, dan vormt deze cursus een nuttige handleiding met veel informatie om uw tuin perfect te beheren, te verbeteren en aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Kortom, de cursus verschaft u veel tuinplezier met een zichtbaar resultaat.

GRATIS plantenencyclopedie
Wanneer u zich nu inschrijft voor de cursus Tuinarchitectuur, ontvangt u gratis een plantenencyclopedie met meer dan 300 pagina's met prachtige illustraties/afbeeldingen.


Vraag geheel vrijblijvend de gratis studiegids aan

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids