1671
Waarom een houten vuurtafel veel sfeer in de tuin geeft

In de winter zitten veel minder mensen buiten dan in de zomer. Waarom zou je in de winter buiten kou lijden als het binnen veel behaaglijker is? Een vuurtafel is de oplossing om veel langer van het buitenseizoen te kunnen genieten en waarmee je een behaaglijke warmte kunt creëren. Daarnaast heb je met een vuurtafel een prachtig en sfeervol element in je tuin.  

 

Vuurtafels; een korte introductie
Een houten vuurtafel is een tafel van bijvoorbeeld hardhout of steigerhout met een ingebouwde brander. Via een bedieningspaneel ontsteek je het gas, regel je het vuur en creëer je een fantastische sfeer in de tuin. Het meest duurzame is natuurlijk een tafelhaard van hardhout. Doorgaans kun je via een deurtje in de tafel op een eenvoudige wijze de gasfles onder de tafel plaatsen en aansluiten op de brander. De gasfles bevindt zich dan uit het zicht en loop je ook niet het risico dat iemand struikelt over een gaskabel. Bekijk de blog van Godu als je meer wilt weten over houten vuurtafels of andere soorten materialen.

Waarom voor een vuurtafel op gas kiezen? De voordelen op een rij!
Met een hardhouten vuurtafel op gas is slepen met houtblokken verleden tijd. Dat is een van de voordelen van een tafel met een ingebouwde brander op gas. Maar dat is niet het enige voordeel. Waar je met een houtgestookt vuurtje last kunt hebben van rondspringende vonken en van rook, heb je daar met een gashaard in een tafel geen last van. Bovendien is de vuurelement makkelijk aan te steken via een eenvoudig te bedienen bedieningspaneel. Dit in tegenstelling tot een houtgestookt vuurtje waar je soms even tijd nodig hebt om een goed vuurtje te maken.

Nog een ander voordeel is dat je bij een houten tafel op gas het vuur direct met een knop kunt uitzetten. Bij een houtgestookt vuurtje moet je jezelf ervan verzekerd zijn dat het vuur helemaal gedoofd is voordat je weggaat of naar bed kunt.

Geen rondspringende vonken en geen last van rook en niet de geur van een houtgestookt vuurtje; toch creëer je met een houten tafelhaard de sfeer die je hebt met een houtgestookt vuurtje. De RVS-brander wordt gecamoufleerd door lavastenen die in veel gevallen met de vuurtafel worden meegeleverd. Daarnaast zijn er vaak ook nog keramische houtblokken verkrijgbaar die het vuur nog echter laat lijken. Een houten vuurtafel is verkrijgbaar in diverse houtsoorten

Hardhout vs. steigerhout
Houten tafelhaarden zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten. Een vuurtafel van teakhout geeft een unieke en heel natuurlijk sfeer in je tuin. Happy Cocooning heeft tafelhaarden in het assortiment van teakhout in de herkenbare kleur, maar ook in white wash, die de vuurtafel een wat meer steigerhouten look geeft. Voor een wat strakkere en moderne uitvoering kun je kiezen uit een hardhouten vuurtafel van teakhout met RVS stips aan de randen.

Met een tafel van steigerhout heb je een vuurtafel die van een zeer hoge kwaliteit is. Omdat steigerhout een natuurlijk product is, zal een vuurtafel van steigerhout een natuurlijke sfeer in je tuin geven. Een steigerhouten tafelhaard kan geheel naar eigen wens worden samengesteld. Bij een gashaard van steigerhout moet je er wel op letten dat steigerhout reageert op weersomstandigheden, maar met een beschermhoes die je zo over de tafel heen kunt vouwen, kun jij je tafel goed beschermen tegen kou, warmte en regen.

De tafelhaarden van Easyfires zijn gemaakt van Cumaruhout. Cumaru is een tropische hardhout die van een zeer hoge kwaliteit en FSC gecertificeerd is. Een tafel gemaakt van deze houtsoort geeft een sfeervolle en rustieke uitstraling in je tuin. 

Wat je ook kiest, met een hardhouten vuurtafel op gas heb je een vuurtafel in je tuin van die van een topkwaliteit is en waarmee je jarenlang kunt genieten van de warmte en de sfeer die een vuurtafel in de tuin geeft.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners