1982
Je tuin voorbereiden voor een heerlijke BBQ

De zomer is aangebroken en de barbecue is inmiddels al uit de garage gehaald! Niets zo fijn als met familie en vrienden genieten van het buitenleven en al het goeds dat een gezellige barbecue te bieden heeft. Maar deze barbecue tijd heeft natuurlijk wat voorbereiding nodig. Om optimaal te kunnen genieten van het buitenleven moet ook je tuin namelijk goed voorbereid zijn voor deze heerlijke BBQ’s. In dit artikel geeft AZ barbecue je tips om jouw tuin voor te bereiden voor een heerlijke BBQ.

 

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk
  Staat er een BBQ op de kalender? Begin dan op tijd met de juiste voorbereidingen. Bestel je vlees gemakkelijk online via A-Z BBQ vlees zodat je jezelf kan concentreren op de andere zaken. Zo zal de barbecue bijvoorbeeld in goede en gebruiksklare staat moeten zijn voordat de BBQ dag aanbreekt. Controleer dus ook even of alles nog in huis is, zeker wanneer je gebruik maakt van een houtskoolbarbecue. Denk ook vast na over een barbecue menu en haal alle benodigde items en etenswaren in huis. Ga je bijvoorbeeld lekkere huisgemaakte burgers maken, dan is het belangrijk om hier op tijd mee te beginnen. Dat hamburger vlees mag namelijk gerust een nachtje in de koelkast staan zodat de kruiden en specerijen er goed in kunnen trekken.
 2. Zorg voor voldoende comfort
  Een buiten barbecue betekent natuurlijk dat je wel even buiten zit. Om nu uren op een plastic tuinstoeltje te zitten is niet direct comfortabel te noemen. Zorg dus voor voldoende kussentjes en andere dingen om het buiten zijn comfortabel te maken. Hang bijvoorbeeld ook een paar fleece dekentjes klaar in het geval het iets frisser begint te worden. Zolang alles comfortabel is kun je namelijk langer genieten van het buitenleven!
 3. Organiseer de verlichting
  Ook de verlichting is natuurlijk erg belangrijk. Naast de taakverlichting die nodig is zodra het begint te schemeren, is ook sfeerverlichting natuurlijk erg belangrijk. Steek een aantal kaarsjes aan in de tuin en maak waar mogelijk gebruik van windlichtjes; zo weet je zeker dat je niet iedere keer op hoeft te staan om de kaarsjes opnieuw aan te steken. Zorg dat zowel tafel als looppad goed verlicht zijn zodat je lekker lang kunt genieten van het buiten zijn.
 4. Maak het gezellig
  Gezelligheid vinden wij Nederlanders natuurlijk erg belangrijk. Met de warme fleece dekens, comfortabele kussens en sfeervolle verlichting ben je al een heel eind, maar ook decoratie kan helpen om de tuin gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan leuke schutting decoratie, maar ook kleurrijke bloemen en planten zijn natuurlijk hartstikke welkom in de tuin.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners