708
Tips om een stoer winterterras te creëren
Gepubliceerd: 29-11-2022

Ben jij een echt buitenmens? Dan zit je waarschijnlijk zelfs tijdens de koude herfst- en winterdagen nog in de tuin. Zolang je jezelf inpakt met warme kleding, is het heerlijk om zo een frisse neus te halen. Om extra te genieten van het terras in jouw tuin, geef je het dit seizoen een stoere make-over. Hieronder lees je 6 tips om zelf een stoer winterterras te creëren.

Tip 1. Creëer een stoere basis

Een stoer terras begint bij de basis. Kies voor stoere, grote terrastegels. Bijvoorbeeld in het zwart of grijs. Ook houten vlonders zijn een goede basis voor het winterterras. Vind je het vervelend dat de vlonders in de winter erg glad en gauw vies worden? Kijk dan eens naar houtlook tegels of keramische vlonders. Dit materiaal is een stuk onderhoudsvriendelijker, maar heeft wel diezelfde robuuste uitstraling.

Tip 2. Voeg grote plantenbakken toe

Grote plantenbakken mogen niet ontbreken in jouw stoere tuin. De polymeer beton plantenbakken of cortenstaal bakken van Plesanto zijn hele gave opties. Betonnen bloembakken zijn erg sterk, vorstbestendig en zwaar. Ze blijven dus stevig op z’n plek staan bij een windvlaag. Wil je de plantenbak juist kunnen verplaatsen? Kijk dan naar een cortenstaal plantenbak op wielen. Dit materiaal krijgt na verloop van tijd een roest laag, wat het nóg stoerder maakt.

Tip 3. Koop een robuuste loungeset

Kies een loungeset met een robuust design en grote tuinkussens. Wat betreft het kleurgebruik kun je het beste neutrale tinten aanhouden. Denk aan grijs, zwart, beige en bruin. Natuurlijke houtkleuren passen altijd goed bij een industriële of stoere stijl.

Tip 4. Gebruik de barbecue als eyecatcher

Veel mensen zetten de barbecue na de zomer weer in de schuur. Dat is zonde! Ook in de winter kun je er nog heerlijk gebruik van maken. Een hele stoere BBQ heeft zelfs een decoratieve waarde. Zet het onder een overkapping zodat je er tijdens de koude dagen nog steeds op kunt grillen. Check uiteraard wel of de plek veilig genoeg is.

Tip 5. Blijf warm onder een stoere overkapping

Met een overkapping in de tuin kun je ook in de winter nog genieten van het terras. Je blijft droog en zit vaak uit de wind. Laat een overkapping bouwen met een robuust uiterlijk. Voeg eventueel een terrasverwarmer toe om de zithoek nog aangenamer te maken.

Tip 6. Hang een lichtsnoer op

Maak het tot slot gezellig met een lichtsnoer. Kies een lichtsnoer of prikkabel die je nonchalant over het terras kunt draperen. Dit past het beste bij de stoere stijl.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids