3082
Planten op je balkon? 5 slimme tips!

Planten op je balcony? Een balkon is vaak niet groot, maar dat neemt niet weg dat je jouw fijne balkon niet gezellig kan maken. Sterker nog: het tegenovergestelde is zelfs waar als je alleen even weet hoe je je balkon het beste kunt inrichten! Gelukkig heeft Biano.nl 5 slimme tips.

 

Tip 1: Planten op verschillende hoogtes

Je kunt verschillende hoogtes op je balkon creëren door te variëren met balkonbakken over de rand en plantenpotten op de grond. Hierdoor lijkt je balkon groter en maak je optimaal gebruik van de ruimte! Op balkons hangt er vaak een lekker temperatuurtje, dus je kunt in je balkonbakken en –pot goed je exotische plantjes kwijt!

tip1-biano.png

Tip 2: Planten in open kast

Je kunt er ook voor kiezen om al je plantjes in één open kast (mocht dat op je balkon passen natuurlijk) uit te stallen. Al moet je wel even rekening houden met de hoeveelheid zon en wind. Met een klein tuinmeubel, zoals een cute bistrosetje, maak je jouw balkon helemaal af. Zie jij jezelf al lekker in het zonnetje zitten?

tip2-biano.png

Tip 3: Verticaal groen op je balkon

Heb jij al gehoord van verticaal groen? Door verticaal te tuinieren – oftewel: de hoogte in te gaan – kun je alsnog veel groen op je balkon kwijt. Mocht je het niet té druk en rommelig willen maken: kies dan voor plantenpotten en bakken in dezelfde kleur. Zo houd je het toch nog overzichtelijk!

tip3-biano.png

Tip 4: Kies voor de schommelstoel

Als je niet genoeg ruimte hebt om een tuinmeubel te plaatsen, dan kun je ook voor een hippe schommelstoel gaan. Een hangstoel is namelijk een handige zitmogelijkheid én geeft de tuin een speelse en bohemian look.

tip4-biano.png

Tip 5: Een balkonbar of hangtuin

Zowel een balkonbar als een hangtuin zijn echt een vondst als je een klein balkon hebt. Wat het verschil tussen beiden is? Een balkonbar is – jawel – een kleine bar van hout die je op de rand van een balkon kan bevestigen. Een hangtuin bestaat daarentegen uit twee planken, waarvan de onderste plank verschillende gaten heeft waar je plantjes in kan hangen. Handig, toch?!

tip5-biano.png

Meer tips of inspiratie via Biano op doen? Neem dan een kijkje in hun online magazine!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners