1677
Trends in buitenzonwering
Gepubliceerd: 08-04-2014 Laatste update: 03-11-2017

Na een zachte winter kan de lente wat veel Nederlanders betreft nu echt gaan losbarsten. En dat betekent dat het gezinsleven zich de komende maanden steeds meer in de tuin gaat afspelen. Goede buitenzonwering is hierbij belangrijk. Maar wat zijn de belangrijkste trends van dit seizoen? Styliste Maartje Knipscheer van Luxaflex® biedt uitkomst.

Luxe genieten
Veel Nederlandse tuinen zijn tijdens de warme lente- en zomermaanden meer en meer een tweede huiskamer. Terrasoverkappingen, veranda’s en luxueuze tuinmeubels kunnen dan ook niet meer ontbreken bij de zonnige dagen en lange zomeravonden in de tuin. Maartje Knipscheer: “Populaire producten van Luxaflex® zijn de terraszonweringen SpectraTM Nova en de Fiora Grande, uitgevoerd in kleuren die perfect matchen bij jouw persoonlijke stijl. Terrasverwarming of een ouderwetse vuurkorf zorgen ook tijdens de wat koudere avonden dat het buiten nog goed toeven is. Zo worden de dagen op een aangename manier verlengd en kan de lente steeds vroeger beginnen.”

Kleur bekennen
“Gekeken naar de meest populaire kleuren voor zonwering, valt het op dat het alle kanten op gaat. Oranje, lange tijd dé kleur voor zonneschermen, is weliswaar minder in trek dan enige jaren geleden maar staat nog altijd in de top drie van populairste kleuren. Ook de welbekende blokstreep blijft het goed doen. Grijs lijkt de trendkleur te zijn voor dit seizoen: in de top tien vinden we diverse grijstinten terug, eventueel gecombineerd met een subtiele krijtstreep en ton sur ton toegepast,” aldus Knipscheer.

inspiratiebrochures1.png

Binnen ook belangrijk
Niet alleen het comfort in de tuin is belangrijk, ook een aangename binnentemperatuur is tijdens de zomermaanden een absolute pré voor veel Nederlanders. Knipscheer: “Beaufort® Screens zijn mede daardoor het populairste product uit het portfolio van Luxaflex®. Hiermee houd je in de zomermaanden de hitte buiten en blijft het lekker koel in huis. Bovendien kun je door de brede keuze uit kleuren en dessins de screens helemaal naar eigen smaak laten maken. Bijzondere dessins, geïnspireerd op natuur mogen hierbij niet ontbreken. Bij Luxaflex® is het bovendien mogelijk om een eigen print toe te laten passen op Expressions. Zo wordt raambekleding helemaal persoonlijk.”

In harmonie
Iedere tuin is anders. Het lijkt misschien een cliché, maar is daardoor niet minder waar. “Iedere tuin heeft dan ook behoefte aan een ander soort buitenzonwering,” zegt Knipscheer. “Tuin op het zuiden? Dan is een goede zonwering onmisbaar, terwijl je bij een tuin op het noorden juist zoveel mogelijk zonlicht wilt vangen. Ook de kleurkeuze is voor iedereen persoonlijk. Natuurlijke kleuren zoals groen en blauw werken altijd goed in de tuin, evenals zonnige kleuren zoals geel en oranje. Belangrijk is dat de 'buitenzonwering' niet alleen functioneel is, maar een harmonieus geheel vormt met huis en tuin. De brede Luxaflex® Outdoor collectie biedt daarvoor genoeg oplossingen.”

Om de start van het Outdoor-seizoen extra luister bij te zetten, ontvangt iedereen die een terraszonwering van Luxaflex® aanschaft gratis een Powerrail verlichting. Hiermee kan nog langer worden genoten van warme lente- en zomerdagen. De actie van Luxaflex® loopt de hele maand april 2014.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide