2283
Houten terras, vakantie in eigen tuin

Wat is er mooier dan in de zomer genieten in je eigen achtertuin, met binnen alle gemakken zoals je die gewend bent, en buiten een prachtig houten terras om volledig tot rust te komen. Een lange en zenuwslopende tocht naar een vakantiepark is niet meer nodig, een tentje opzetten op een natte bodem ook niet, en thuis blijven is nog een stuk goedkoper ook! Investeren in een houten terras levert je flink wat voordelen op, en niet alleen in de portemonnee!

 

Waarom kiezen voor een houten terras?
Je kunt met een paar plastic kuipstoeltjes in het vergeelde gras gaan zitten met een koud pilsje in de hand, dat is een optie. Toch zul je met een houten terras pas écht genieten van je vrije tijd. Hout is echt een natuurproduct, gemaakt om de natuur te trotseren. Bomen kunnen bij een regenbui immers niet ergens schuilen. Met een mooie kwaliteit hout kun je een prachtig en duurzaam terras aanleggen, of een steiger, pergola etc. De natuurlijke uitstraling van hout met zichtbare nerf maakt het helemaal af.

Hoge kwaliteit, lage prijs, is het mogelijk?
We willen allemaal de beste kwaliteit, en er zo min mogelijk voor betalen. Dat is begrijpelijk, we werken hard voor onze centen en kunnen ze uiteindelijk maar één keer uitgeven. Een houten terras is niet zozeer een uitgave als wel een investering, je zult een keuze maken voor een langere periode. Denk niet alleen in termen van de kosten nu, maar houd ook rekening met de levensduur. Dat betekent niet dat de duurste optie automatisch ook de beste is, let vooraf goed op deze twee zaken:

1. Kwaliteit van het materiaal: Welke houtsoort ga je kiezen, wat is de gemiddelde levensduur en heb je er veel onderhoud aan?
2. Kwaliteit van de constructie: Hoe worden de afzonderlijke planken aan elkaar bevestigd, wie voert het werk uit en welke garanties heb je?

Vraag dus niet alleen naar een scherpe offerte, informeer ook zeker naar de garantievoorwaarden wanneer je contact opneemt met een specialist in buitenschrijnwerk. Een overzicht met referenties en foto’s van gerealiseerde projecten biedt niet alleen vertrouwen, maar kan je ook inspireren om voor jouw tuin het mooiste houten terras in te richten.

Risico’s bij houten terrassen
Hier zijn enkele problemen die je wilt voorkomen:

  • Gladde oppervlakken
  • Ongelijke planken
  • Losliggende planken
  • Planken die kromtrekken

Vraag de buitenschrijnwerk specialist wat de mogelijkheden zijn, op basis van de wensen en tuin. Uiteindelijk is elke woning en elke tuin weer anders, de communicatie met de uitvoerende firma vormt de fundering voor elk houten terras.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners