1819
Een terras aanleggen
Gepubliceerd: 24-03-2014 Laatste update: 11-06-2023

Het voorjaars zonnetje heeft zich al een paar keer van zijn goede kant laten zien en dan willen we het liefst naar buiten! Lekker met een glaasje op het terras! Wilt u een terras aanleggen in uw eigen tuin dan is het nu tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Voordat u aan de slag gaat zijn er een aantal zaken waar u over na moet denken. Op welke plek moet het terras komen en waar wilt u het terras voor gebruiken? Zit u graag in de zon, kies dan voor een zonnige plaats in de tuin! Wilt u het terras dicht bij de woning? Houd er dan rekening mee dat het uitzicht vanuit huis belemmerd kan worden door tuinmeubelen. Wilt u met veel mensen lekker kunnen tafelen, kies dan voor een groot terras! Ook kinderen spelen graag op het terras, als het kan, geef ze de ruimte! Wilt u verlichting in de tuin? Bedenk dan voordat u het terras gaat aanleggen waar deze lichtpunten moeten komen zodat u tijdig de elektriciteit kunt aanleggen.

Met welke materialen wilt u uw terras aanleggen. Dit kan met tegels, klinkers, grind of hout. Hornbach heeft een uitgebreid assortiment van diverse materialen. Denk bij de keuze van het materiaal niet alleen aan de uitstraling maar ook aan een aantal praktische zaken zoals het onderhoud en is het terras te betreden met een rolstoel , winkelwagen of een kinderwagen!?

Als u het terras gaat aanleggen heeft u een stevige ondergrond nodig. Er word meestal een gedeelte uitgegraven (cunet) en opgevuld met een laag zand, speciaal voor bestrating. Tril het zandbed vast met een trilmachine. Zorg er bij het aanleggen van het terras ook voor dat een overschot aan water, na een flinke regenbui gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Mocht u gebruik gaan maken van klinkers of terrastegels van verschillende partijen meng deze dan door elkaar i.v.m. kleurverschillen. Gebruik voor de kantopsluiting een opsluitband. Dit zorgt ervoor dat het straatwerk niet te zwaar word belast en houd het straatwerk bij elkaar zodat u kieren en spleten voorkomt. Als het terras klaar is veeg dan wat zand tussen de voegen om het straatwerk goed vast en stevig te houden.

Het onderhoud van een terras is een belangrijk punt omdat dit jaarlijks terug keert. Zo is het goed om te kijken of er een buitenkraan zit in de buurt van het terras. Informeer of u het terras mag schoonmaken met een algenreiniger of met een hogedrukspuit. Er zijn diverse schoonmaak producten op de markt waar u het terras goed schoon mee kunt houden.

Wilt u het gehele jaar droog op uw terras kunnen vertoeven denk dan eens aan een terrasoverkapping. Op de website van Hornbach vind u een stappenplan voor het plaatsen van een terrasoverkapping.

Succes met het aanleggen van het terras!

 


wonenonline

 

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide