1563
Do It Yourself: zo leg je zelf een terras aan
Gepubliceerd: 17-04-2020

Wij worden er blij van - lekker aan het werk in je tuin. Van zelf bloemen planten tot het schrobben van je tegels: je kunt hartstikke veel zelf doen in je tuin. Nergens voor nodig, zo’n tuinman! Wist je dat je ook gewoon zelf een terras aan kunt leggen? Ga op de do it yourself toer en leg met onze tips (en natuurlijk het juiste gereedschap) zelf je droomterras aan. Zo wordt genieten in je buitenruimte nóg leuker!Verschillende soorten terrassen
De keuze is reuze op gebied van terrassen. Dat is fijn, want zo vind je zeker een terras die bij jou en je tuin past! Voor je zelf aan de klus gaat, is het wel belangrijk om een plan te maken voor je droomterras. Ga je voor een houten terras, een terras met kunststoftegels of toch liever van natuursteen, of voel je meer voor beton op je terras? Doe inspiratie op bij het online platform Pinterest, je favoriete interieurwebsite of in woonmagazines, of gluur eens stiekem bij je hippe buren in de tuin. Ben je er uit? Kijk dan wat je nodig hebt voor jouw favoriete ontwerp.

Het juiste gereedschap huren
Zelf een terras aanleggen wordt een stuk makkelijker met het juiste gereedschap. Zorg voor een goed humeur, gezellige en sterke hulp en bekijk eerst welke materialen je nodig hebt om aan de slag te gaan. Je moet natuurlijk de grond afzetten voordat je begint met het leggen van je terras - dan is naast een schep een trilplaat wel zo handig – en ook voor verschillende soorten terrassen heb je verschillende soorten gereedschap nodig.Bij het verankeren van houten terrasplanken komt een boorhamer bijvoorbeeld goed van pas, en bij het op maat maken van natuurstenen tegels is een speciale tegelzaagmachine heel fijn om te gebruiken. Gelukkig hoef je dit specifieke gereedschap niet meteen aan te schaffen, maar kun je het gewoon huren. Dat scheelt weer een hoop geld, dat je weer kunt investeren in je tuin.

De tuin van je dromen
Na wat uurtjes hard werken kun je straks tijden genieten van een prachtig én zelfaangelegd terras. Omdat je alle regie zelf in handen hebt, heb jij het terras helemaal naar wens gelegd. De benodigde gereedschappen kun je gewoon weer terugbrengen naar het verhuurpunt. Tip: zelfs reinigingsapparatuur als een hogedrukspuit en een stof/waterzuiger zijn te huur. Zo heb je echt de (schone) tuin van je dromen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide