1201
Balkon en terras
Gepubliceerd: 09-10-2012 Laatste update: 17-11-2017

Soms moet je gewoon je gevoel volgen. Geef eens zon leuke balkon- of terrasplant. Van zon cadeau kan iemand nog een zomer lang genieten. Een roosje bijvoorbeeld doet het altijd goed. Een struikje of stammetje geeft de juiste sfeer aan het balkon of terras. Zeker in combinatie met een passende onderbeplanting. Fleurig of zwierig. Voor iedere smaak wat wils. Met een mooi balkon of terras vergroot je als het ware de huiskamer. Een bloemetje voor buiten is daarom een leuk geschenk.

Voor een roosje is altijd wel een plaats te vinden. Alle rozen die niet te groot worden, staan mooi in bakken op het balkon of terras: miniatuurroosjes, niet te hoge trosrozen, grootbloemige rozenstruikjes of roosjes op een stammetje. Er zijn zelfs rozen die speciaal voor dit doel ontwikkeld zijn, zoals de Patiorozen. Deze compacte trosroosjes zijn net iets groter dan de miniatuur roosjes en bloeien lang door. Zet de roosjes wel in potten die groot genoeg zijn voor de ontwikkeling van de wortels. In rozenpotgrond zitten gelijk alle benodigde voedingsstoffen.

Mooie combinaties
Er is natuurlijk veel meer te koop in de zomer. Zoveel, dat het lastig is om een keuze te maken. Een gekregen of zelf gekochte roos kan de basis zijn voor een hoekje op het terras of op een tuintafel. Denk in kleur en vorm. Maak combinaties in ïïn kleur of zoek juist de contrasten. Een pot met roze patiorozen past mooi bij een pot met een roze, donkerrood of wit bloeiende vaste planten. Astilbe bijvoorbeeld is er in wit, veel verschillende rozetinten tot donkerrood aan toe. Of wat te denken van witte campanulas of astertjes?

Diezelfde roze roos is ook mooi met een contrasterende kleur, bijvoorbeeld paarse campanulas of lavendel. Het is allemaal een kwestie van smaak. En met roosjes op stam kun je ook nog in de pot mooie combinaties vormen in kleur of in contrast. Kijk voor op het terras wel naar planten die gedurende een langere periode bloeien of die elkaar afwisselen in bloei. Bladplanten zoals Hosta en het purperklokje Heuchera of een klein groen conifeertje zorgen voor een volle basis.

 

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide