1297
Balkon en terras
Gepubliceerd: 10-10-2012 Laatste update: 25-04-2017

De maanden mei tot en met september zijn de maanden om te genieten van de lange en zonnige dagen. Het balkon of terras vormt een ideaal verlengstuk van de woonkamer. Met bloeiende zomerbollen als lelies, begonias en callas tover je de buitenkamer in snel om tot een waar vakantieparadijs. Indrukwekkende en tropisch ogende bloemen, de mooiste kleuren en zoete geuren. Je krijgt direct de zomer in je bol!

Nieuws
Tot voor kort was een zinderende zomertuin vol bloeiende zomerbollen uitsluitend weggelegd voor tuinliefhebbers die in april/mei zomerbollen geplant hebben. Het duurt dan nog een flink aantal weken voordat de eerste bloemen te zien zijn. Er is nu goed nieuws voor iedereen die zonder wachten wil genieten van bloeiende exotische beautys! Kwekers hebben zomerbollen als dahlias, lelies, gladiolen en callas in bloei gebracht. Vanaf mei zijn ze als kant en klare balkon-, terras- en tuinplant verkrijgbaar bij tuincentrum of bloemist.

Licht
Lichte kleuren vormen een belangrijke basis voor de balkon- en terrastrend van 2010. Vanuit deze lichte basis creëer je vervolgens met accentkleuren een trendy buitenkamer. Bloeiende zomerbollen in felle kleuren of pasteltinten geven het balkon of terras een eigen uitstraling. Voor een uitbundige en vrolijke zomersfeer gebruik je bijvoorbeeld knalroze gladiolen, rode begonias, gele lelies of dieppaarse zantedeschias. Het balkon of terras staat bol van de zomerromantiek met witte dahlias, Agapanthus of geluksklaver (Oxalis). Door de uitgebreide keuze in kleuren en soorten zijn kant en klare zomerbollen ideale balkon- en terrasgasten.

Makkelijk
De verzorging van bloeiende zomerbollen is zeer eenvoudig. Plant de bloeiende zomerbollen zonder kweekpotje (!) in bakken. Zo krijgen de wortels meer ruimte en verse potgrond (met RHP-keurmerk) houdt het water beter vast. Je hoeft de zomerbloeiers uitsluitend in droge perioden water te geven. Als ze dorst hebben gaan ze wat slap hangen, maar na een slok water gaan ze vanzelf weer stralen.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide