524
4 Redenen om te kiezen voor tuintegels van 100x100 cm
Gepubliceerd: 10-08-2023

Wanneer jij je verdiept in het grote assortiment tuintegels kom je er al snel achter dat je keuze hebt uit vele verschillende formaten, van klein, vierkant, rechthoekig of groot, van 100x100 cm of een heel ander formaat tuintegel. Een passende afmeting is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en esthetische voorkeuren voor de uitstraling van jouw terras, tuinpad of oprit. 4 Redenen waarom mensen voor tuintegels 100x100 cm kiezen lees je hier. 

Een tuintegel van 100x100 cm geeft een ruimtelijk effect

Het grote formaat tuintegels van 100x100 cm geeft een optisch ruimtelijk effect. Hierdoor is deze afmeting een populaire keuze onder eigenaren van kleine (stads)tuintjes. Door juist op een klein oppervlak grote 100x100 cm tegels in de tuin te leggen, zal dit een gevoel van ruimte creëren. Dit komt onder andere doordat je een stuk minder naden en voegen hebt dan bij kleinere formaten. Hierdoor lijkt het geheel een stuk opener en ook groter.

Dé tegels voor de liefhebber van minimalistische designs

Doordat je bij een 100x100cm tuintegel zo weinig voegranden hebt, creëer je automatisch een strakkere uitstraling. Hierdoor is deze grootte perfect voor de liefhebber van strakke en moderne tuinontwerpen. Het grote formaat zorgt namelijk voor een meer uniform en continu oppervlak in de tuin, waardoor de tegel zorgt voor een geordende uitstraling. Tevens kan het moderne oppervlak een gevoel van luxe oproepen, zeker wanneer je kiest voor luxere materialen van de tegel zoals keramiek. 

Het formaat van 100x100cm is makkelijk in onderhoud

Een ander voordeel aan de weinige voegnaden rondom een terras met tuintegels 100x100 cm is dat het hierdoor gemakkelijk is in onderhoud.  Je hebt immers een stuk minder naden om schoon te hoeven maken! Hierdoor kan vuil zich op een stuk minder plekken hechten of ophopen. Wil je helemaal geen onderhoud hebben aan jouw terras? Dan moet je kiezen voor grotere tuintegels van keramiek. Hierbij moet je het geheel namelijk voegen met voegmiddel, waardoor onkruid überhaupt geen kans meer heeft! 

Deze tuintegels zijn enorm stabiel

Of je nu van plan bent om dit formaat te gebruiken voor een terras met een grote eettafel en een set stoelen, of voor de oprit waar je ook een auto plaatst. Het grote formaat van 100x100 cm biedt een hoop stabiliteit, waardoor het bijna overal tegen kan. Wanneer je kiest voor een klein formaat tuintegel of een ander type sierbestrating, loop je altijd meer risico dat het geheel gaat werken. Door de stabiele ligging van een groot formaat hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor verschuiving of verzakkingen. 

Wanneer zijn tuintegels 100x100 niet passend?

Naast deze voordelen van het grote formaat tegel, zijn er natuurlijk altijd situaties waardoor een afmeting van 100x100 cm wellicht niet passend is voor jouw tuin. Zo moet je voor de aanleg wel de hulp inschakelen van een professionele stratenmaker, wat mogelijk extra kosten met zich mee kan brengen. Het grote formaat is nu eenmaal een stuk zwaarder en kan moeilijker te installeren zijn dan een kleinere tuintegel.

Ook kan de aanschafprijs van dit grote formaat een stukje duurder zijn dan de kleinere tegels. Maar is budget voor jou niet direct een issue en droom jij van een moderne tuin, waar je weinig onderhoud zult moeten plegen? Dan zijn tuintegels 100x100 dé keuze voor jou.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids