453
Zo upgrade je je slaapkamer!

Goed slapen is ontzettend belangrijk voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Goed slapen begint met een fijne slaapkamer die van alle gemakken is voorzien. Toch zijn de meeste mensen niet zo proactief in het aanpassen van hun slaapkamer, waardoor ze niet goed weten hoe zij er verbetering in aan kunnen brengen. Daarom hebben we hiervoor een aantal tips opgeschreven. Je kunt ze hieronder terugvinden en zelf toepassen!

 

Hang een mooie klamboe op

Er zitten ontzettend veel voordelen aan een mooie klamboe. In de eerste plaats houdt bijvoorbeeld een klamboe 2 persoons natuurlijk insecten tegen. Geen irritante muggenbulten of zoemende vliegen meer dus! Daarnaast zorgt een klamboe voor ontzettend veel sfeer. Het is toch een beetje alsof je in een tentje ligt, wat natuurlijk een veilig en comfortabel gevoel geeft.

Koop een nieuw bed of een nieuw matras

Een andere tip die veel mensen niet ter harte nemen is die van het nieuwe bed of matras. Zuinig zijn op je spullen en er lang mee doen is natuurlijk goed, maar je moet er wel rekening mee houden dat ook een bed of matras op een gegeven moment zijn beste tijd gehad heeft. Wanneer dit voor jou geldt kan een nieuw matras of andere lattenbodem bijvoorbeeld ontzettend veel verschil maken voor de kwaliteit van je nachtrust. Het is dan ook aan te raden om bijvoorbeeld een nieuw matras te overwegen wanneer je vaak slecht slaapt.

Verf de muur

Een ander kleurtje zorgt ook voor een ander sfeertje. Zijn alle muren in je slaapkamer maagdelijk wit? Verf dan één of zelfs meerdere van deze muren in een kleur die je zelf heel aangenaam vindt. Kies niet al te fel, maar juist voor een kleur die jou een warm gevoel geeft. Dat zijn altijd de beste kleuren voor een slaapkamer! 

Verander het licht

Naast de kleur van de muren verzorgt het licht in je slaapkamer ook een groot deel van de sfeer die er hangt. Door een lampje anders te richten, een nieuw peertje te kopen of juist een andere kap op een lamp te plaatsen, kan je slaapkamer veel aangenamer worden wanneer het licht aanstaat!

Kies nieuwe gordijnen

Het is gezond om in een zo donker mogelijke kamer te slapen. Wanneer je oude gordijnen door beginnen te schijnen is het dus handig om nieuwe gordijnen te kiezen. Dan houd je het licht van de straatverlichting en voorbijrijdende auto’s voortaan buiten en geniet jij van een ongestoorde nachtrust!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners