1063
Tips om je slaapkamer een stijlvolle metamorfose te geven
Gepubliceerd: 07-01-2022 Laatste update: 12-01-2022

Ben jij een interieurliefhebber in hart en nieren? Dan omring jij je ongetwijfeld vaak met stapels woonmagazines en koffietafelboeken vol van inspiratie op het gebied van styling. Nu de winter is aangebroken, schept dat veel kansen om binnenshuis aan de slag te gaan met het inrichten of het restylen van een ruimte in huis.

De meeste mensen denken hierbij in eerste instantie aan de woonkamer. Logisch, aangezien dat een plek is waar je veel tijd doorbrengt. Er zijn natuurlijk nog veel meer vertrekken die het verdienen om er op hun mooist uit te zien, zoals de slaapkamer. Staat het ook op jouw verlanglijst om deze belangrijke kamer thuis een stijlvolle metamorfose te geven?

Dan komen we je met dit blog helemaal tegemoet. We inspireren je graag met luxe meubels, sfeervolle verlichting en statement accessoires, die je allemaal online kunt bestellen bij een high-end webshop.

inspiratiebrochures1.png

Rustgevende elementen

Ongeveer een derde van ons leven brengen we slapend door. Dat betekent automatisch dat je ook veel tijd doorbrengt op je slaapkamer. Bij Wonenonline zijn we ook fan van dit vertrek om in alle rust een boek te lezen en op zondagochtend relaxed te genieten van ontbijt op bed. Hoe je de slaapkamer ook gebruikt, zorg in ieder geval dat je er een plek creëert waar je zowel met gesloten als met open ogen kunt ontspannen. Natuurlijk zijn de kleuren aan de wand voor een groot deel bepalend voor de sfeer. Door gebruik te maken van verf en behang in lichte tinten, ontstaat een rustgevende basis. Dit kun je extra versterken door beddengoed in bijpassende, egale tinten te gebruiken. Met accessoires zoals grote kussens gemaakt van rijke stoffen, enkele kunstwerken in mooie lijsten en luxe geurkaarsen, maak je het plaatje helemaal compleet.

Creëer sfeer met licht

Natuurlijk mag ook sfeerverlichting niet in je slaapkamer ontbreken. Voor het creëren van mooie lichteffecten is indirect of diffuus licht de beste keuze. Sfeerverlichting begint in het beste geval bij dimbare basisverlichting. Die kun je aanvullen met stijlvolle armaturen op de nachtkastjes en decoratieve lichtobjecten. Op die manier krijgt je slaapkamer een rustgevende uitstraling. Een goede manier om sfeervol basislicht te creëren, is het ophangen van een plafondlamp in de slaapkamer. Dit is een duurzame optie omdat de plafondlamp - die ook wel plafonnière wordt genoemd - het meest tijdloze armatuur in z’n soort is. Bovendien heb je de keuze uit een grote verscheidenheid aan stijlen, variërend van retro, modern en Art Deco tot empire-stijl.

Ga voor de ultieme finishing touch

Ga je bij het restylen van je slaapkamer voor de ultieme finishing touch? Leg dan ook een mooi vloerkleed neer. Dit is een echte sfeermaker die heerlijk zacht en warm aanvoelt onder je voeten. Daarnaast verbetert een vloerkleed de akoestiek van de ruimte. Ook een design fauteuil biedt een geweldige manier om een slaapkamer karakter te geven. Het is immers een comfortabel meubelstuk dat je helpt te ontspannen en laat wegzakken in gezellige, zachte kussens. Je vindt hier een prima plek om je even terug te trekken met een mooi tijdschrift en een warm kopje thee. Natuurlijk is een fauteuil op de slaapkamer ook functioneel. Je kunt er ‘s avonds voordat je naar bed gaat bijvoorbeeld je kleding op neerleggen. Met welke stijlvolle elementen maak jij van jouw slaapkamer een sublieme ruimte?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide