3614
Sfeer geven aan je slaapkamer
Gepubliceerd: 11-12-2017

Je slaapkamer is de plek waar je echt tot rust moet kunnen komen. Of dit nu is om een fijne nachtrust te hebben, of om even een momentje voor jezelf te creëren met een goed boek. Het is belangrijk dat je slaapkamer een fijne ruimte is om optimaal te kunnen genieten en energie op te doen voor de volgende dag. Door snelle, handige aanpassingen te maken kun je de slaapkamer in een handomdraai meer sfeer geven! 

1. Gordijnen
Niets zo sfeervol als een passend gordijn. Behalve het feit dat de verduistering helpt bij een stabiele nachtrust, ziet het er ook nog eens warm en sfeervol uit. Ga voor materialen en kleuren die bij jouw inrichting passen. Of je nu voor leuke Disney figuurtjes gaat, of voor stijlvolle plisségordijnen van dakraam-gordijn.nl; er is altijd wel een gordijn dat aan alle wensen voldoet! Weet je niet zeker welke stijl bij jouw slaapkamer past? Hier vind je meer informatie over de verschillende woonstijlen!

2. Planten
Haal de natuur in huis en decoreer je slaapkamer met verschillende planten. Ze dragen bij aan de sfeer in de ruimte en zorgen daarbij ook nog eens voor een verbeterde luchtkwaliteit! Kies voor planten die gemakkelijk te onderhouden zijn zoals vetplanten of Aloë Vera; dat ruikt ook nog eens lekker!

banner-woontrends-2024-mag.png

3. Natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen zoals steen of hout geven ook veel sfeer mee aan een ruimte. Het ontbreken van deze materialen geeft vaak een kille uitstraling; voeg ze dus ook vooral toe! Je kan bijvoorbeeld een stoer stenen behang gebruiken, of houten accessoires en meubelstukken zoals een wasmand, een nachtkastje of bijvoorbeeld houten jaloezieën.

4. Kussens
Niet alleen op banken en stoelen, maar ook op het bed brengen kussens extra sfeer met zich mee. Nu vertellen we je niet dat je hele bed vol kussens moet liggen, maar door gebruik te maken van warme, vrolijke printjes in bijvoorbeeld decoratieve kussens of zelfs de hoofdkussens, kun je gemakkelijk sfeer in de slaapkamer creëren.

5. Warme kleuren
Probeer ook zoveel mogelijk gebruik te maken van warme, eventueel donkere kleuren. Op deze manier krijgt de ruimte een ontspannen, relaxte sfeer; en dat is nu net wat de slaapkamer nodig heeft! Mocht je nu niet direct met de verfkwasten aan de haal willen gaan, dan kun je de donkere kleuren ook terug laten komen in accessoires, kussens, beddengoed of eventuele muurdecoratie. Kies wel altijd voor fijne neutrale kleuren, deze doen het het beste in de slaapkamer!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide