3035
Materiaal- en kleurgebruik injouw slaapkamer

Zit je erover na te denken om jouw slaapkamer opnieuw in te richten? Of ben je juist van plan om een geheel nieuw interieur aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zaken waar je misschien in eerste instantie zelf nog niet aan gedacht had. Welke materialen en kleuren je gaat gebruiken kan een grote rol spelen in hoe jij (en anderen) straks jouw slaapkamer zien. Benieuwd naar wat verschillende materialen en kleuren met jouw slaapkamer inrichting kunnen doen? Lees dan gauw verder en kom erachter welke het beste bij jou en jouw wensen passen!

 

Elke kleurroept andere gevoelens op

Wist je dat bijna elke kleur wel een bepaald gevoel oproept bij mensen? Kleuren waarmee we in het dagelijks leven mee in aanraking komen gaan we met bepaalde dingen associëren. Hoe je dit kunt gebruiken bij het inrichten van je slaapkamer? Dit vertellen we je maar al te graag.

Kleurgebruik slaapkamer (1).jpg

Iedereen heeft zo zijn eigen lievelingskleur. Dit laten we dan ook vaak graag terugzien in onze kleding en bij het kiezen van bepaalde accessoires. Elke kleur heeft zo zijn eigenbetekenis en roept bepaalde gevoelens bij mensen op. We zullen de populairste kleur(combinaties) kort bespreken.

Energievolle kleuren

Kleuren als rood, oranje en geel en tussenliggende kleuren zijn opvallende kleuren die vaak door mensen met actie en energie geassocieerd worden. Wil jij dus elke energiek beginnen? Verf dan bijvoorbeeld een muur geel of oranje, of koop sierkussens in een opvallende kleur. Zo begin je elke dag vol energie!

Rustgevende kleuren

Houdt je van een slaapkamer die kalmte en rust uitstraalt? Dan is de kleur blauw helemaal wat voor jou. Men associeert blauw (en paars) vaak met verkoeling, dit brengt je in een relaxte stemming. Zorg ervoor dat je slaapkamer niet te kil wordt en maak gebruik van warme verlichting en andere decoratie.

Natuurlijke kleuren

Kleuren die met de natuur geassocieerd worden geven ons het gevoel van eerlijkheid, puurheid en knusheid. Wordt jij dus graag wakker met een rustgevend thuis gevoel? Maak dan gebruik van natuurlijke en lichte kleuren! Kies bijvoorbeeld voor een witte schuifdeurkast en tweepersoonsbed en combineer dit met licht- en donkerbruine woonaccessoires als kleden en sierkussens. Verf daarnaast je muren in vergelijkbare kleuren en zorg ervoor dat de donkere kleuren laag bij de grond zijn en de lichte richting het plafond. Dit zien we ook terug in de natuur en heeft een rustgevend effect.

Het juiste materiaal maakt jouw slaapkamer compleet

Net als met de keuze voor bepaalde kleuren speelt ook de materiaalkeuze een rol in hoe jij (en anderen) jouw slaapkamer zien. Leer bijvoorbeeld geeft een wat meer luxueuze uitstraling aan jouw slaapkamer, terwijl metaal en aluminium meer een industriële look creëren.

Kledingkast hout (1).jpg

Door kleur en materiaal te combineren en op elkaar af te stemmen is het mogelijk om jouw slaapkamer een nieuw leven in te blazen. De combinatie die we toch het meeste terugzien resulteert in een landelijke sfeer. Hierbij worden voornamelijk natuurlijke kleuren gebruikt als bruin, (gebroken) wit en grasgroen. Dit in combinatie met een houten kledingkast en bed geeft de slaapkamer een rustgevende uitstraling. Zo sta jij elke ochtend uitgerust weer naast je bed!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners