2603
schuifkast
Gepubliceerd: 16-11-2017 Laatste update: 01-12-2017

Een inloopkast voor uw hele garderobe. Wie wil dat nou niet? U schuift de deuren open en ziet in één oogopslag al uw kleding, schoenen, accessoires en meer. Het liefst moet er voldoende ruimte zijn om alles op soort en kleur te kunnen ordenen. Ja, zo’n inloopkast willen we toch stiekem allemaal wel? Helaas heeft niet iedere woning de benodigde ruimte om een kamer of hoek in te richten als inloopkast. Wat echter wel in iedere ruimte past is een schuifdeurkast. Een schuifkast op maat neemt minder ruimte in beslag en kan altijd zo ontworpen worden dat hij één wordt met de ruimte.

Als u meer opbergruimte in uw slaapkamer of woonkamer nodig heeft is een schuifdeurkast de ideale oplossing. Misschien herkent u dit opbergprobleem wel? De verzameling schoenen en kleding wordt alsmaar groter en u wilt uw garderobe eindelijk wel eens een keer netjes gesorteerd opbergen. Of door uw liefde voor mooie keukenspullen is elk plekje in de keukenkastjes inmiddels benut en heeft u echt geen plek meer voor die mooie ovenschaal of dat leuke picknickservies. Voor iedereen met het bekende ruimtegebrekprobleem heeft Schuifkast.nl de oplossing. Wij komen bij u langs voor advies op maat. Neem alvast een kijkje op onze website of laat u inspireren door dit artikel.

Verschillende interieurstijlen
Er zijn heel veel verschillende woonstijlen, waarvan modern, landelijk, klassiek en industrieel de bekendste zijn. Iedereen kiest voor een woonstijl waar hij of zij zich bij comfortabel bij voelt. In feite is uw woonstijl een afspiegeling van uw eigen persoonlijkheid. Een interieur wordt gevormd door de spullen die we mooi vinden en waar we aan gehecht zijn. In een slaapkamer brengen we over het algemeen veel tijd door. Dan wilt u toch ook het liefst een plek die opgeruimd is? Ook de keuken is een geliefde plek in huis. Hoe fijn is het dan als al uw spullen netjes weggewerkt zijn in een prachtige kast?

inspiratiebrochures1.png

Welke woonstijl u ook heeft, wij kunnen een schuifkast zo voor u ontwerpen dat deze mooi uitkomt in uw interieur. Belangrijk is hierbij de keuze voor het interieur. Door te kiezen voor de juiste kastinrichting is het zeker mogelijk om al uw spullen op te bergen. We zorgen ervoor dat de beschikbare ruimte in de kast optimaal wordt benut. De mogelijkheden van een schuifdeurkast zijn eindeloos.

Kastruimte optimaal benutten
Of u nu een schuifkast voor uw slaapkamer, woonkamer, zolder of bijvoorbeeld een bijkeuken zoekt, Schuiff biedt u de oplossing voor iedere ruimte in huis. Heeft u bijvoorbeeld een kamer met een schuin dak? In dit geval weten wij het schuifsysteem zo in te meten dat de ruimte optimaal wordt benut. De schuifdeuren kunnen zo gemaakt worden dat deze perfect aansluiten in ieder lastige situatie en er zo geen plekje onbenut blijft. Overigens is voor Schuiff geen enkele situatie lastig.

Schuifdeurkasten kunnen zo ontworpen worden dat ze opgaan in de rest van het interieur, indien dit uiteraard voor uw woonsituatie van toepassing is. Wanneer u een hele wand wilt gebruiken voor een schuifdeurkast, kunnen we het ontwerp zo maken dat de kast helemaal opgaat in de ruimte. De kast is dan als het ware een nieuwe muur in de ruimte en valt op deze manier niet op, wanneer u het vergelijkt met een kast die van de muur staat.

Kastinterieur
Naast een exterieur is ook het interieur van de kast erg belangrijk. Een doordachte inrichting zorgt er namelijk voor dat de ruimte in de kast optimaal benut kan worden. Het is raadzaam om rekening te houden met de gebruiksfunctie van de kast. Een schuifkast voor een keuken of kantoor heeft een heel andere inrichting dan die van een slaapkamer.

In de kast in de slaapkamer zijn lades een must voor sokken, ondergoed en shirts bijvoorbeeld. Wij adviseren om lades altijd op heuphoogte te plaatsen, zo heeft u goed zicht op de inhoud er van en hoeft u niet elke dag te bukken. Maak de juiste afweging tussen hanggedeeltes en planken. Hoeveel hangruimte heeft u nodig voor broeken, pantalons, overhemden of jurkjes? Hoeveel planken heeft u nodig voor de shirts, sweaters, schoenen of wat dan ook? Tot slot is het mogelijk om speciale compartimenten en hangsystemen voor sieraden, schoenen en stropdassen en andere accessoires aan de kast toe te voegen. Ook kunt u nog nadenken over een ruimte voor de kleding die u niet draagt vanwege seizoenswisselingen. Wanneer u een schuifdeurkast voor de keuken of het kantoor wilt, profiteert u van volop gebruiksgemak door te kiezen voor veel lades en planken.

In een paar stappen uw eigen kast ontwerpen
Als u een kastsysteem op maat wilt, komt een specialist van Schuiff graag bij u thuis om de mogelijkheden met u te bespreken. Wij zullen de kast voor u inmeten en nemen allerlei kleurstalen, decorpanelen en afwerkmogelijkheden mee. Zelfs verlichting behoort tot de mogelijkheden. 

De keuze voor een systeem wat bij u past is belangrijk. In een paar stappen tekenen we samen met u een droomkast in. Gaat u voor strakke deuren met een aluminium omlijsting, een combinatie van stijldeuren in verschilllende kleuren, klassieke of juiste landelijke deuren? Geen greep of een ergonomische uitsparing? Als de keuze voor de schuifdeuren rond is gaan we over tot het samenstellen van de kastinrichting. Natuurlijk heeft u hier al een beetje een idee van, maar onze specialist kan u alle mogelijkheden voorleggen. Hadden we al gezegd dat we zeer snel kunnen leveren? Wij kunnen uw schuifkast op maat zeer snel komen monteren, zodat het vullen kan gaan beginnen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide