1666
Geef je kleine slaapkamer een luxe uitstraling: 6 tips

Een kleine slaapkamer heeft misschien niet de voorkeur, maar biedt meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Je kunt er met een paar simpele aanpassingen een hele luxe ruimte van maken. Neem een chique hotelkamer als voorbeeld: deze kamers zijn vaak helemaal niet ruim, maar stralen wel veel klasse uit. In dit artikel lees je 6 tips om je eigen kleine slaapkamer een luxe uitstraling te geven!

Tip 1: Koop een compacte boxspring

Veel mensen denken dat een boxspring bed alleen geschikt is voor in grote slaapkamers. Dat is helemaal niet waar! Ook in kleine ruimtes kun je een luxe boxspring neerzetten. Het is alleen belangrijk om te kiezen voor een compact design en de juiste afmetingen. Laat zowel het voetenbord als de hoofdwand weg om ruimte te besparen. Op de onderstaand afbeelding zie je een boxspring 160x200 genaamd The Frame van beddenwinkel Silvano. Het is een heel compact boxspring bed met zelfs nog wat ruimte eronder. Als je alleen bent, kun je natuurlijk ook kiezen voor een kleine eenpersoons boxspring 90x200.

Tip 2: Creëer voldoende opbergruimte

Rommel past niet bij een luxe slaapkamer. Daarnaast zorgen veel rondslingerende spullen ervoor dat de ruimte nóg kleiner oogt. Probeer daarom voldoende opbergruimte te creëren. Maak bijvoorbeeld optimaal gebruik van de hoogte met extra hoge kasten.

Tip 3: Kies voor grote statements

Wat betreft decoratie en meubelstukken kun je het beste kiezen voor grote statements. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd. Maar één hele grote plant laat de slaapkamer ruimtelijker lijken dan allerlei kleine plantjes.

Tip 4: Hang luxe raamdecoratie op

Kies bij raamdecoratie óf voor compacte jaloezieën van een luxe materiaal óf voor extra lange gordijnen. Gordijnen die vanaf het plafond helemaal tot aan de vloer lopen, benadrukken de hoogte van de slaapkamer. Halflange gordijnen maken de ruimte juist kleiner en rommelig.

Tip 5: Plaats een grote spiegel in de slaapkamer

Spiegels zijn onmisbaar in een kleine, luxe slaapkamer! Ze reflecteren licht en laten de kamer groter lijken. Daarnaast heeft een grote spiegel van zichzelf een hele chique uitstraling. Ook voor dit item geldt: wees niet bang om een statement te maken met een extra groot formaat. Spiegels nemen nauwelijks ruimte in beslag, maar hebben een groots effect.

Tip 6: Kies voor schuifdeuren

Schuifdeuren zijn compact en luxe tegelijk. Kies voor een grote kledingkast met schuifdeuren of vervang de binnendeur voor een schuifbare loftdeur. Deze kunnen zowel een landelijke als een hele moderne look hebben.

Welke tips ga jij toepassen in jouw kleine slaapkamer?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners