1225
Koele slaapkamer in de zomer: lees deze tips
Gepubliceerd: 11-08-2020 Laatste update: 08-05-2022

Heerlijk, die warme zomerdagen! Maar zodra je ’s avonds in bed ligt, is de hitte ineens een stuk minder aangenaam. Je komt niet in slaap of wordt regelmatig wakker van de hoge temperaturen in je slaapkamer. Erg vervelend als je de volgende dag gewoon weer fris en fruitig aan het werk moet. Gelukkig zijn er een aantal manieren om zelfs tijdens een hittegolf jouw slaapkamer weer koel te maken. Je leest onze tips in het onderstaande artikel.

Tip 1: Koop zon verduisterende raamdecoratie

Luchtige gordijnen zijn perfect als je een kamer laat doorwaaien. Maar als overdag de felle zon op je ramen staat, heb je er niets meer aan. Combineer vitrage of dunne gordijnen daarom altijd met zon verduisterende en isolerende raamdecoratie. Een simpel rolgordijn is altijd een goede optie! Deze gordijnen zijn functioneel, modern en overal toe te passen. Er is bovendien ruime keuze tussen allerlei kleuren en materialen. Je kunt het dus helemaal aanpassen naar de interieurstijl van je slaapkamer. Rolgordijnen zijn al voor een hele kleine prijs verkrijgbaar bij de Kwantum.

Tip 2: Laat de slaapkamerdoorwaaien

Op een warme dag heb je al snel de neiging om alle ramen en (tussen)deuren open te zetten. Toch is dit niet altijd een slim idee. Je moet een kamer alleen laten doorwaaien als het buiten relatief koel is. Bijvoorbeeld vroeg in de ochtend, laat in de avond of ’s nachts. Zet altijd meer dan één raam en/of deur open, zodat de warme lucht goed weg kan stromen.

WIN-VLOERKLEED.png

koel_in_de_slaapkamer_2.jpg

Tip 3: Blaas de warme lucht weg

Een andere optie is om de warme lucht uit de slaapkamer te blazen met een ventilator. Zet een raam op een kiertje en de slaapkamerdeur open. Richt de ventilator vervolgens op de gang om de warme lucht weg te blazen.

Tip 4: Maak je eigen airco

Overweeg je om een dure airco aan te schaffen? Probeer dan eerst dit handige trucje eens uit: Maak zelf een airco met koelelementen en een simpele ventilator. Zet een krukje met een bak erop voor de ventilator. In deze bak zet je een aantal grote koelelementen of bevroren waterflessen. De lucht zal een stuk kouder worden als het hierlangsheen blaast!

Tip 5: Zet zo veel mogelijk apparaten uit

Zorg ervoor dat er (behalve je ventilator) zo min mogelijk elektrische apparaten aan staan. Deze geven namelijk allemaal een beetje warmte af. Druk niet alleen op de uitknop, maar haal ook de stekkers uit het stopcontact. Dit is meteen beter voor het milieu en jouw energierekening!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide