3260
Tienerkamer inrichten

Foto: Vloer Novilon VT Wonen collectie, kleur Lood; verf Gamma GN Wood&Wall 032; bed van Eastborn via Varia Passie voor Slapen; dekbedovertrek en plaid van H&M Home; bijzettafel, plaid, kleed en kussen via Het Kabinet; bedlampje Seletti; fauteuil Metz Woninginrichting; hangplantje Intratuin; hoeslaken logeermatras van Snurk.

Van zolder naar slaap-, chill- en studeerplek

“Ik ben echt super blij met mijn nieuwe kamer!” vertelt Wessel (13) als we een kijkje komen nemen. “Ik heb zelf mijn kamer helpen ontwerpen, want het leek me leuk om de zolder op te delen in drie ‘delen’: om te slapen, te studeren en te chillen met mijn vrienden. Mijn vrienden vinden mijn kamer inmiddels de favoriete ‘hang’ plek!”

Tienerkamer inrichten

Foto: Vloer Novilon VT Wonen collectie, kleur Lood; hangmat privébezit; bijzettafeltjes Ercol; rode tafellamp en zwarte kastje van Ikea; ronde matten van Het Kabinet.

Interieurplan

Het interieurontwerp team van Woonmodetrends.nl heeft de inrichting en styling van deze tienerkamer in vier dagen gerealiseerd, inclusief het leggen van de vloer. Wil jij ook zo’n kamer? Stuur een mailtje naar joyce@dutchsc.nl. Wij kunnen in elke gewenste sfeer en stijl een interieur creëren. Maar kijk éérst even mee naar de kamer van Wessel.

Opdracht: Stoere jongenskamer, leeftijd 13 – 18 jaar

Basis

De basis voor deze zolderkamer is de Novilon vinyl vloer nr. 2453/24532 Lood uit de nieuwe VT Wonen collectie. De vloer is met een ondervloer gelegd en dat heeft en positief effect op de akoestiek. Muziek en dansende kids zijn beneden niet te horen. De vloer is makkelijk schoon houden en door de betonlook krijgt de sfeer meteen een stoere, industriële basis. De grijze vloer is gecombineerd met donkergroene muurverf uit de nieuwe verfcollectie van Gamma. Er is veel daglicht dankzij de grote Velux dakramen, die ook voor voldoende ventilatie zorgen. Handig zijn de ingebouwde zonwering en horren; dus geen muggen maar wel frisse lucht en s ‘avonds is het lekker donker.

Tienerkamer inrichten

Forbo Novilon

STYLINGTIP:

Door de kleurencombinatie van beton, donkergroen, denim en blauw heb je een mannelijke uitstraling. Je maakt het af met vrolijke styling. Mix etnische en grafische motieven op kussens met accessoires in rood en oranje, zoals deze bijzettafels en de lamp. De felle kleurtjes zijn vooral in het studeergedeelte van de kamer toegepast want ze stimuleren de creativiteit en houden je wakker, wat handig is als je moet leren! Door de gestreepte hangmat, de cactussen en hangplanten krijgt de sfeer een Mexicaanse knipoog.

Tienerkamer inrichten

Foto links: Zwart-wit vloerkleed en touwstoeltje van ’t Kabinet.

TREND

In de nieuwste woontrends gaan we in interieurs op zoek naar contrasten in een zwart-wit basis. Vaak in combinatie met grafische dessins. In deze kamer hebben we een zwart kleed met stoere witte streep gekozen en een zwart stalen stoeltje met een open structuur in de zitting gemaakt van wit touw. Op de wand is helder wit met donkergroen gecombineerd.

Tienerkamer inrichten

Voor en Na: het geheim van de metamorfose

Waarom is een metamorfose zo leuk? Omdat je alleen het eindresultaat ziet! Bij binnenkomst wordt je overvallen door de sfeer en alle nieuwe kleuren, vormen en gezelligheid. Dat geeft een heerlijk gevoel. Je hebt verder geen idee wat voor werk er verzet is om te komen tot dit eindresultaat, dus geen stress en daardoor meer genieten. Het succes zit m in de details: de styling en kleine, leuke dingen maken de kamer tot een ‘eigen plek’ die persoonlijk aan voelt.

Bron: Perscentrum Wonen

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners