1181
Speel goed met creatief speelgoed
Gepubliceerd: 07-12-2021

Heb je al vierkante ogen? Een vraag die we zelf wel eens krijgen maar we helaas ook steeds vaker aan onze kleintjes kunnen stellen. Waar we ons vroeger in een restaurant moesten vermaken met een kleurplaat is het tegenwoordig logisch dat een peuter of kleuter voor een iPad wordt gezet.

 Soms natuurlijk súperhandig, zeker op momenten waarop je zelf even een goed gesprek wilt voeren. Maar het nadeel is dat kindjes dit vaak ontzettend leuk vinden. Zo leuk dat het alleen maar aanwakkert tot meer en meer, en voor je het weet zitten ze dag en nacht achter een scherm. Van de telefoon via de tv naar de iPad. Maar wij zouden Wonenonline niet zijn als we ook niet dáár oplossingen voor hebben. Lees snel verder!

Ontscherm je kind

Jong geleerd is oud gedaan. Je kunt al jong beginnen met het prikkelen van de creativiteit van je kind. Hiervoor is het wel belangrijk dat je kind opgroeit in een inspirerende omgeving. Dit begint natuurlijk bij de eigen kamer. Een kinderkamer die voorzien is van vrolijke kleuren, printjes en speelgoed maakt dat een kind blij en vol enthousiasme de dag begint. Hang hier zeker geen schermen op, maar ga voor leuke boekjes en kleurplaten.

inspiratiebrochures1.png

Het inrichten van een aparte speelkamer is ook een optie, al is onze eigen ervaring dat dit vaak niet heel gezellig wordt gevonden door onze juniors. Liever spelen ze in de omgeving waar jij ook bent en laten we eerlijk zijn; Ook wij houden graag zelf een oogje in het zeil. Wel kun je kiezen voor een aparte speelhoek in de woonkamer, deze kun je inrichten met bijvoorbeeld een leuk houten keukentje of klein bureautje. Erg schattig en als je het goed aanpakt kan het nog stylish zijn ook. Houden we van!

Kijk lekker online rond naar de mogelijkheden, er zijn vele leuke webshops zoals lobbes.nl waar je volop kinderinspiratie vindt.

Prikkel het bovenkamertje

Kinderen zijn volop in ontwikkeling, dit kun je eenvoudig stimuleren door hun creativiteit te prikkelen. Een bewuste keuze aan speelgoed is hierbij erg goed. Het spelen van leuke bordspellen is bijvoorbeeld een aanrader. Kindermonopoly kan het bewustzijn en de omgang van geld bevorderen. Daarnaast leren ze ook om te gaan met teleurstelling en verlies.

Speelgoed waar je zelf dingen mee moet creëren zijn wij ook groot fan van. Een voorbeeld daarvan is het welbekende Lego.Wie heeft er niet mee gespeeld? Van het volgen van de instructie op het plaatje tot vrij iets bouwen, beide keren garandeert het uren speelplezier én prikkelt het het eigen denkvermogen.

Ook het maken van een dominoparcours ofspelen met een knikkerbaan vinden wij enorme aanraders. Het effect van de opeenvolgende gebeurtenissen fascineert kinderen iedere keer weer.

Stylish spelen

Je wilt natuurlijk niet dat je huis met de komst van een kleine in één keer omgetoverd wordt tot een ware speelhal. Hiervoor zijn door ons als woongekkies vele tussenoplossingen bedacht. Zo hebben wij onlangs leuke houtenspeelgoedkisten gekocht; De kinderen mogen alles over hoop trekken maar we ruimen ’s avonds alles weer gezamenlijk op in deze prachtige boksen. Ook vinden wij het terugkeren van het houten speelgoed ontzettend leuk, dit past heel goed binnen de retro interieurtrend van dit moment.

Die schermen? Die gebruikt tegenwoordig iedereen en daar is niks mis mee. Want wist je dat ook hier spelletjes en programma’s voor zijn die enorm de creativiteit prikkelen? Maar alles met mate. Het is ook aan jou om je kinderen hierbij op weg te helpen, verdiep je in leuk en creatief speelgoed waar ze zich verder mee kunnen ontwikkelen.

Daarnaast is spelen in een leuke, kindvriendelijke omgeving een must. Of het een speciale ruimte of een hoekje in je huis is, ieder zijn eigen domeintje dus ook de kleinste bewoner van het huis!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide