1148
Nooit meer slapeloze nachten met het perfecte peuterbed
Gepubliceerd: 08-06-2022 Laatste update: 15-07-2023

Kinderen krijgen is ontzettend leuk en het meest bijzondere wat wij mensen mogen meemaken, maar het staat ook bijna gelijk aan het opbouwen van een slaaptekort. Het perfecte peuterbed voor je kleintje kan hier positief aan bijdragen!

Want tijdelijk minder slapen is iets wat we natuurlijk graag over hebben voor ons kroost. Maar als de periode van nachtelijke voeding voorbij is, begint wel het proces van het proberen om je kleintje te laten doorslapen. Iets wat hier dus ontzettend bij helpt: Een leuk, stoer, spannend en mooi peuterbed!

Iedere peuter zijn eigen peuterbed

Hoe klein onze juniors ook nog maar zijn, ze hebben al een eigen wil en karakter ontwikkeld. Hierop aansluiten met het perfecte peuterbed is dan ook een dikke aanrader. Het zorgt er niet alleen voor dat de babykamer wordt getransformeerd in een kamer die geschikt is voor een dreumes. 

WIN-VLOERKLEED.png

Het zorgt er ook voor dat je kleintje zich fijn voelt in zijn peuterbed en daarmee rustiger slaapt. Tegenwoordig zijn er de leukste exemplaren te krijgen waar het gaat om peuterbedden. Wij lichten een aantal leuke opties aan peuterbedden uit.

Peuterhuisje, boompje, beestje

Een favoriet die wij ook veelvuldig op Instagram voorbij zien komen is het peuterbed huisje. Wij vinden dit ontzettend origineel en het geeft daarnaast je kleintje een gevoel van geborgenheid. Een peuterbed huisje is ontzettend leuk maar zorgt er ook daadwerkelijk voor dat je kleine rustig slaapt.

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe peuterbed ook echt gaat bijdragen aan de kwaliteit van slaap van je kleine, is het goed om hem of haar ook te betrekken bij dit proces. Vraag welke wensen de dreumes zelf heeft, je zult verstelt staan van de wensen die ze zelf al hebben.

Maak slapen leuk

Met een peuterbed kun je slapen namelijk echt fijn maken voor je kleintje. Want wie wil dat nu niet? Een peuterbed met glijbaan, welk kind wil dat nu niet? Door het een leuk en gezellig proces te maken, zorg je ervoor dat je kleine zich fijn voelt in bed. En dit draagt weer bij aan jouw aantal nachtelijke uurtjes.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een peuterbed

 1. Afmetingen: Controleer de afmetingen van het peuterbed om ervoor te zorgen dat het past in de beschikbare ruimte in de kinderkamer. Meet de ruimte goed op voordat je het bed koopt.

 2. Veiligheid: Veiligheid staat voorop bij de aankoop van een peuterbed. Zorg ervoor dat het bed stevig en stabiel is. Controleer of er veiligheidsmaatregelen zijn, zoals verhoogde zijkanten of een beschermende railing, om te voorkomen dat je peuter uit bed valt.

 3. Materiaal: Kies een peuterbed dat gemaakt is van duurzaam materiaal, zoals massief hout of stevig plastic. Controleer of het bed geen scherpe randen of uitstekende onderdelen heeft die letsel kunnen veroorzaken.

 4. Matras: Het juiste matras is essentieel voor het comfort van je peuter. Kies een matras dat stevig maar toch comfortabel is en de juiste maat heeft voor het peuterbed. Zorg ervoor dat het matras voldoet aan de veiligheidsnormen en goed past in het bedframe.

 5. Hoogte: Peuterbedden zijn over het algemeen lager bij de grond dan standaard bedden. Dit helpt je peuter om gemakkelijk in en uit bed te stappen en vermindert het risico op vallen. Zorg ervoor dat de hoogte van het bed geschikt is voor de leeftijd en lengte van je kind.

 6. Thema's en ontwerpen: Peuterbedden zijn er in verschillende thema's en ontwerpen, zoals prinsessen, auto's of dieren. Overweeg de voorkeuren van je kind en kies een peuterbed dat past bij zijn of haar interesses. Dit kan de overgang naar een nieuw bed leuker maken.

 7. Opbergruimte: Sommige peuterbedden worden geleverd met ingebouwde opbergruimte, zoals lades onder het bed. Dit kan handig zijn om speelgoed, beddengoed of andere spullen van je peuter op te bergen.

 8. Montage: Controleer of het peuterbed eenvoudig te monteren is. Sommige bedden worden geleverd met gedetailleerde instructies en alle benodigde onderdelen, terwijl andere bedden mogelijk wat meer montage vereisen. Kies een bed dat past bij je vaardigheden en beschikbare tijd.

 9. Duurzaamheid: Peuters kunnen energieke wezens zijn, dus kies een bed dat bestand is tegen dagelijks gebruik en spelen. Zoek naar stevige constructies en hoogwaardige materialen die lang meegaan.

 10. Budget: Stel een budget vast voordat je gaat winkelen voor een peuterbed. Er zijn peuterbedden verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus het is handig om te weten hoeveel je bereid bent uit te geven. Houd ook rekening met eventuele extra kosten, zoals een matras of beddengoed.

 11. Overgangsbed: Sommige peuterbedden kunnen worden omgevormd tot een groter bed wanneer je kind groeit. Dit kan handig zijn om kosten te besparen op de lange termijn. Controleer of het peuterbed een optie biedt voor uitbreiding naar een groter formaat.

 12. Klantbeoordelingen: Lees beoordelingen en feedback van andere ouders over verschillende peuterbedden voordat je een beslissing neemt. Dit kan je helpen inzicht te krijgen in de kwaliteit, duurzaamheid en bruikbaarheid van het bed.

Kortom, een perfect peuterbed maakt niet alleen je kleine blij maar dit gaat ook in het voordeel van jezelf werken. Win-win situatie!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide