1955
Kinderen ontwerpen IKEA knuffels

Wat gebeurt er als je kinderen vraagt om een knuffel te ontwerpen voor IKEA? Het resultaat ligt vanaf 9 november dit jaar in de winkels. Vorig jaar riep IKEA kinderen wereldwijd op om hun eigen knuffel te ontwerpen ter ere van de jaarlijkse Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. Uit de duizenden ingezonden tekeningen werden 10 winnaars geselecteerd, waarvan de knuffels daadwerkelijk in productie zijn genomen. Er is ook een Nederlandse winnaar bij: de 11 jarige Koen Schnitker uit Krimpen a/d IJssel ziet zijn groene knuffelmonster tot leven komen.

 

Voor kinderen, door kinderen
Een eenhoorn, vleermuis, kat, tijger of gewoon een blauw eenogig monster: de 10 knuffels uit de SAGOSKATT limited collectie zijn allemaal ontworpen door kinderen die de internationale tekenwedstrijd van IKEA hebben gewonnen. De 10 nieuwe pluchen droomknuffels van de SAGOSKATT limited collectie zijn verkrijgbaar bij IKEA winkels over de hele wereld. Goed nieuws voor kinderen die ook graag een droomknuffel willen ontwerpen: je kan dit jaar opnieuw meedoen aan de internationale tekenwedstrijd die maandag 9 november van start gaat.

Koen’s knuffelmonster
Hij is groen met gekke tanden, heeft grote uitpuilende ogen en zes armen om mee te knuffelen. Dit knuffelmonster is ontworpen door Koen (11) uit Nederland. Koen hoopt dat heel veel kinderen met deze handpop gaan spelen want het Nederlandse knuffelmonster is overal ter wereld in alle winkels van IKEA verkrijgbaar.

Flaporen als knuffelkussen
Niet één, maar twee kinderen maakten de tekening van deze aandoenlijke knuffel. Maja (8) en John (5) uit Noorwegen denken dat je heerlijk kan knuffelen met de flaporen en dat kinderen het hoofd van deze grappige knuffel als kussen gebruiken.

Stella’s knuffelvogel
Deze zachte, roze knuffelvogel is getekend door Stella (6) op Cyprus: “Ik denk dat kinderen vrolijk worden van de lange neus en gekke tenen van mijn vogel.”

Vrienden in het dromenbos
Spelen met knuffels wordt nog leuker als ze samen een avontuur beleven. Speciaal voor IKEA schreef Ulf Stark een kinderboek over hoofdrolspelers van de SAGOSKATT limited collectie. Sara N. Bergman illustreerde het verhaal, dat tot leven is gekomen dankzij de 10 winnende tekeningen.

Knuffel kaartspel
Verzin je eigen verhaal met de hoofdrolspelers uit de SAGOSKATT limited collectie met dit unieke kaartspel. Of gebruik de kaarten om memory te spelen en zo met je kinderen geheugenspelletjes te doen. Weet jij waar de knuffeldino van Thymeo (4) ligt? Of de knuffeltijger van You-Chen Wu (6)?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners