1886
Kinderen ontwerpen IKEA knuffelcollectie

IKEA nodigt kinderen tot en met 12 jaar oud van over de hele wereld uit om hun droomknuffel te ontwerpen. Alles kan en niets is te gek - van een roze eenhoorn met vleugels tot een vriendelijke regenbooghaai. Jonge creatievelingen kunnen vanaf vandaag tot en met 20 november 2018 een tekening van hun ideale knuffel inleveren in de winkel.

 

De vijf internationale winnaars van de tekenwedstrijd zien hun knuffel terug in de limited SAGOSKATT collectie die vanaf eind 2019 verkrijgbaar is in alle IKEA vestigingen ter wereld. De tekenwedstrijd is onderdeel van de internationale 'Let's Play For Change' campagne. Door een SAGOSKATT knuffel te kopen steun je TeamUp, een coalitie van Warchild, Save the Children en UNICEF Nederland. 

IKEA-SAGOSKATT-vriendelijke-regenbooghaai-PH154763.png

Geen luxe maar een basisbehoefte
Spelen is van groot belang - het vergroot onze wereld, het maakt ons sterker, creatiever en actiever en het leert ons om te gaan met tegenslagen in onze ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van het Zweedse woonwarenhuis. Het is een basisbehoefte, geen luxe. Volgens het Verdrag voor de Rechten van het Kind heeft ieder kind het recht om te spelen. Met de 'Let's Play For Change' campagne wil IKEA kinderen de kans geven om te spelen, waar ook ter wereld. De volledige opbrengst van de limited SAGOSKATT collectie in Nederland gaat naar TeamUp. Deze organisatie biedt sport- en spelactiviteiten voor gevluchte kinderen in opvanglocaties en scholen, zodat deze kinderen spelenderwijs kunnen werken aan hun toekomst.

IKEA-SAGOSKATT-collectie-PH154868.png

SAGOSKATT 2018
Ook vorig jaar nodigde IKEA de jongste designers van over de hele wereld uit om hun droomknuffel te ontwerpen. Uit 87.000 inzendingen koos een jury uiteindelijk vijf tekeningen die tot leven zijn gekomen in de SAGOSKATT collectie van dit jaar. De winnende knuffels - van een ondeugend blauw monster tot een vrolijk gespikkelde zeehond - zijn ontworpen door kinderen uit China, IJsland, Polen, Zuid-Korea en Zweden. De knuffels van de SAGOSKATT collectie 2018 liggen vanaf 1 november in de winkel. 

IKEA-SAGOSKATT-ondeugend-blauw-monster-PH154741.png

Spelen zonder regels met de LUSTIGT collectie
Ook de LUSTIGT collectie stimuleert jong en oud om te spelen, zonder regels en restricties. Uitgangspunt is de positieve invloed van spelen op het dagelijks leven. De designers van IKEA hebben de collectie samen met kinderen ontworpen. LUSTIGT bestaat uit rustige spellen die logisch denken en een fijne motoriek stimuleren én energieke spellen die jong en oud in beweging brengen. Van een tien meter lange kleurplaat en een dartbord tot een springtouw met lichtjes en een rad van fortuin. De producten zijn gemaakt van materialen die lang meegaan of gemakkelijk recyclebaar zijn. De LUSTIGT collectie is vanaf deze maand verkrijgbaar bij IKEA. Meer informatie over de collectie vind je hier. 

IKEA-SAGOSKATT-roze-eenhoorn-met-vleugels-PH154736.png

Meedoen met de tekenwedstrijd
Jonge creatievelingen t/m 12 jaar kunnen vanaf vandaag het wedstrijdformulier en de tekenplaat downloaden via IKEA.nl of ophalen in de winkel. De tekeningen kunnen tot en met 20 november 2018 worden ingeleverd bij de dichtstbijzijnde IKEA winkel. Alle deelnemers ontvangen een diploma bij het inleveren van hun ontwerp.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners