1226
IKEA LATTJO speelgoedcollectie

Wat hebben Shrek, Bee Movie en de nieuwe LATTJO collectie van IKEA gemeen? Ze zijn alle drie geanimeerd door DreamWorks Animation. De bekende Amerikaanse animatiestudio brengt samen met IKEA de karakters uit de nieuwe speelgoedcollectie LATTJO tot leven in meer dan 25 korte animatiefilms. De LATTJO collectie haalt het kind in iedereen naar boven en inspireert ouders om meer met hun kinderen te spelen. De LATTJO collectie is vanaf 1 november verkrijgbaar bij IKEA. De eerste animatiefilms gaan begin november in première op het YouTube kanaal van IKEA.

 

De nieuwe LATTJO speelgoedcollectie is ontwikkeld op basis van inzichten uit ’s werelds grootste speelonderzoek. “De collectie is bedoeld om samen spelen tussen ouders en kinderen te stimuleren. Samen spelen met je kroost blijkt het perfecte middel om werkdruk, stress en vermoeidheid van je af te schudden. Daar maak je graag tijd voor vrij”, zegt Maria Thörn, Range Manager bij Children’s IKEA.

Serie van speelse stop motion animaties
IKEA en DreamWorks Animation hebben samengewerkt aan een serie korte animatiefilms waarin karakters uit de nieuwe LATTJO collectie in een speelse 2D en stop motion animatie te zien zijn. Om de collectie tot leven te brengen, is er gebruik gemaakt van de expertise van DreamWorks Animation op het gebied van storytelling. “IKEA en DreamWorks geloven beide dat het voor iedereen belangrijk is om meer te spelen. We delen ook onze passie voor geweldige verhalen. We zijn erg blij dat DreamWorks Animation ons helpt om het verhaal van LATTJO te vertellen. We hopen dat LATTJO onze klanten helpt bij het creëren van hun eigen verhaal,” zegt Cindy Andersen, Business Area Manager bij Children’s IKEA.

“DreamWorks Animation gelooft in de kracht van geweldige verhalen. Samen met onze beste storytellers hebben we een serie gemaakt waarin fantasie en spelen gevierd worden. We hopen de kijkers te verrassen wanneer zij kennis maken met deze karakters,” zegt Brian Robinson, hoofd van Creative Design en Development bij DreamWorks Animation.

Altijd op zoek naar nieuwe ideeën en samenwerkingen
De LATTJO karakters, die geïnspireerd zijn op insecten, wortels, dieren en planten, duiken overal in de collectie op. Van de roofvogel met hoogtevrees tot de wortelkoningin die vast zit tussen twee werelden: de animatiefilms tonen de diverse karakters in unieke en vaak hilarische situaties binnen hun eigen werelden.

“Het is onze missie om dingen beter te maken en daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe ideeën, nieuwe technieken en nieuwe samenwerkingen. Deze samenwerking met Dreamworks is spannend omdat het onze ontwerpen nieuw leven inblaast en het de productbeleving van IKEA groter, breder en beter maakt. En, er komt nog meer aan - dus blijf kijken”, zegt Marcus Engman, Design Manager bij IKEA. De LATTJO collectie is vanaf 1 november verkrijgbaar bij IKEA. De eerste animatiefilms gaan begin november in première op het YouTube kanaal van IKEA. Tot het voorjaar van 2016 zullen er regelmatig nieuwe animatiefilms verschijnen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners