1385
Hier moet je op letten bij het inrichten van een slaapkamer
Gepubliceerd: 11-11-2021

Wil je de slaapkamer van je kinderen inrichten? Er is niets leuker dan het kopen van een mooi bed voor je zoontje of een mooi klassiek bed voor je dochtertje. Echter kan het zo zijn dat je niet zo goed weet hoe je de kinderkamer het beste kunt inrichten. Zeker als je misschien voor het eerst een kind krijgt. Wij zochten uit hoe je de slaapkamer van je kind het beste kunt inrichten en hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Kies voor neutrale kleuren

Misschien ben je geneigd de kamer in allerlei zoete kleuren te schilderen zoals lichtblauw of lichtroze, een autobed voor je zoon te kopen.... Kinderen blijven echter niet klein en zullen na verloop van tijd ook uitgekeken zijn op deze kleuren. Om ervoor te zorgen dat je niet ieder jaar weer de kinderkamer opnieuw moet schilderen en inrichten. Kun je het beste kiezen voor neutrale kleuren op de muur en neutrale accessoires. Zo pas je de slaapkamer aan de groei van je kind aan. Kijk voor inspiratie eens op www.bymmstore.nl.

Kijk vooruit

Richt je de kinderkamer in, dan kun je het beste vooruit kijken. Doe je dit niet, dan kan je dit op den duur best wat geld kosten. Denk aan gordijnen met printjes en meubels die uiteindelijk toch een miskoop blijken als je kindje ouder wordt. Je kunt het beste een meegroeibed kopen en kiezen voor functionele meubels. Ook de kleur van de gordijnen kun je het beste neutraal houden. Je hoeft op een later moment dan geen nieuwe spullen in te slaan.

Houd de kinderkamer rustig

Het is ook belangrijk om de kinderkamer rustig te houden. Misschien ben je geneigd om allerlei vrolijke kleuren en prints toe te voegen. Pas hier echter mee op, omdat je kinderkamer al vrij snel te druk kan ogen. Heb je een mooie print behang gevonden, dan kun je hier het beste een wand mee behangen. Houd de andere muren zo neutraal mogelijk. Zorg er ook voor dat er niet teveel spullen in de kamer staan. Je kind zal dan meer tot rust kunnen komen in zijn/haar slaapkamer.

Denk na over de indeling

Voordat je meubels gaat kopen, is het van belang te weten hoeveel ruimte je precies beschikbaar hebt en alvast je indeling op papier te tekenen. Zo moeten meubels niet op een onhandige plek staan of zorgen voor onveilige situaties. Dit kun je voorkomen door van tevoren te bepalen wat je nodig hebt en wat waar het beste kan staan. Door de meubels op een goede plek te plaatsen, zal je beter je kind kunnen verzorgen in zijn/haar kamer en zijn er ook geen gevaren voor je kind. Ga aan de slag met onze tips en start met het inrichten van de kinderkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide