Het is één van de leukste, maar misschien ook één van de meest lastige klussen in huis: het inrichten van de babykamer. Jij wilt natuurlijk dat het kamertje van je (toekomstige) kleintje mooi, rustig en veilig is. Daarom zetten wij zeven toffe tips voor het inrichten van de babykamer voor je op een rijtje. 

 

1. Maak een moodboard
Begin bij het inrichten van de babykamer bij het begin: zet eerst op een rijtje wat jij voor je ziet bij de perfecte babykamer. Door inspiratie op te doen op platforms als Pinterest, woonmagazines en natuurlijk Wonenonline.nl krijg je een veel concreter beeld van de babykamer van je dromen. Sla de inspiratieplaatjes op, print ze uit en bekijk welke kleuren, materialen en producten terugkomen. Zo heb je een goed startpunt waar je vanuit kunt werken.

2. Kleuren voor de babykamer kiezen


Voor je begint met het inrichten van de kamer, ga jij een likje verf aanbrengen. De kleur van de babykamer hoeft echt niet af te hangen van het geslacht: er zijn zo veel mooie tinten voor deze kamer. Ga bijvoorbeeld voor vrolijk geel, rustgevend lichtblauw of betrouwbaar bruin. Sla die verf en verfspullen maar in! 3. IKEA: je beste vriend in de babykamer
Als het gaat om meubels in de babykamer, wil je dat deze mooi maar ook functioneel zijn. Daar weet de Zweedse woonwinkel IKEA wel raad mee: hier koop je de meest handige commodes, kledingkasten en andere meubelen. Maar ook voor fijne ledikanten en matrassen kun je bij IKEA terecht – laat je dan ook meteen verleiden door het mooie babytextiel en babyspeelgoed. Ben jij ook zo gek van IKEA en wil je op de hoogte zijn van de nieuwste IKEA collecties? Wij van Wonenonline houden je via onze kanalen graag op de hoogte!

4. Zo verlicht jij de babykamer
Een ander belangrijk element in de babykamer is de verlichting. Zo kun jij alles goed zien als je baby op de commode ligt,stiekem wegsluipen als je baby in slaap valt bij gedimde verlichting en midden in de nacht voeden bij zachte lampjes. Een paar mooie babykamer lampen kunnen dus echt niet ontbreken.

5. Denk ook aan jezelf
Bij het inrichten van de babykamer denk je natuurlijk aan je baby, maar vergeet ook jezelf niet. Ga bijvoorbeeld ook voor een fijne stoel waar jij comfortabel in kunt voeden of naast het ledikantje van je baby kunt zitten als hij of zij in slaapt valt. Denk dus ook een beetje aan jezelf, jij bent immers ook vaak in deze kamer te vinden.

6. Maak het af met muurstickers


Nu komt het leukste gedeelte: het afmaken van de babykamer met accessoires. Misschien heb jij bij het maken van je moodboard al leuke hangers, schilderijtjes en kleedjes gezien, of heb je mooie spulletjes gekregen van vrienden en familie. Onze ultieme accessoire tip: muurstickers! Met babykamer muurstickers geef je de kamer een persoonlijke touch. Ook fijn: je kunt de stickers gemakkelijk aanpassen aan de leeftijd van je kindje – ze gaan gemakkelijk van de muur.

7. Do it yourself!
Baby’s kosten geld. Heb je een bepaald budget of wil je gewoon iets origineels in de kinderkamer? Maak het dan zelf! Op Pinterest vind je talloze ideeën om zelf te maken voor de babykamer. Van een handgemaakt hemeltje voor het ledikantje tot een slinger met een persoonlijke boodschap: het zal de eye catcher van de babykamer zijn. En dat voor een klein prijsje!

 

Ook leuk om te lezen