2614
Bobles
Gepubliceerd: 03-09-2012 Laatste update: 08-05-2022

Diss i.d. introduceert het Deense merk Bobles op de Nederlandse markt. Dit nog onbekende merk in Nederland heeft inmiddels naam gemaakt in de internationale designwereld. De kleurige, multifunctionele Tumbling Animals van Bobles zijn unieke design kindermeubels.

Bobles, Deens design
Het merk Bobles is opgericht door designer Bolette Blaedel en fashion designer Louise Blaedel. Na persoonlijke ervaringen met haar zoon, bedacht Bolette samen met haar zus Louise om multifunctionele kindermeubels te ontwerpen waarmee kinderen willen spelen en welke ouders in hun woonkamer willen plaatsen. De unieke designmeubels van Bobles dragen daarnaast bij aan de ontwikkeling van kinderen, door ze onbewust hun eigen motoriek te laten verbeteren en hun lichaam te leren kennen. De Tumbling Animals zijn in samenwerking met de bekende Deense fysiotherapeut Louise Haervig ontworpen.

Tumbling Animals, verantwoord spelen
De producten van Bobles zijn de kleurige, multifunctionele Tumbling Animals welke perfect passen in de speelomgeving van kinderen. De collectie omvat een groep dieren (varken, vis, kip, olifant, slang, worm en krokodil) met ieder een eigen vorm en met diverse functionaliteiten. Zo is de slang bijvoorbeeld te gebruiken als tafel, tunnel of omgekeerd als boot, de krokodil heeft als duidelijkste functie de trap, welke de kracht en het evenwichtsvermogen van kinderen verbeterd. Omgedraaid kunnen kinderen met het schuine oppervlak heen en weer wippen. Mogelijkheden en toepassingen zijn grenzeloos.

Alle Tumbling Animals van Bobles zijn gemaakt van sterk EVA foam, zonder toxine of andere weekmakers. Het materiaal is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Dit schuimrubber brokkelt niet af en zal onder normaal gewicht niet breken. De Tumbling Animals hebben ronde hoeken zodat kinderen zich niet kunnen bezeren tijdens het spelen. Het materiaal veroorzaakt geen contactgeluid, tevens geen schade aan vloeren of meubels en laat geen sporen op muren achter. Tot slot kunnen de Tumbling Animals ook gebruikt worden door het hele gezin voor diverse praktische doeleinden in huis. Zo is bijvoorbeeld de olifant handig als krukje in de keuken, de vis als opstapje bij de wasbak of de slang als bijzettafeltje naast de bank.

De Tumbling Animals kunnen worden geleverd in verschillende kleurstellingen. Zo kan er worden gekozen tussen lime/groen, roze/rood, turkoois/ aqua, zwart/ licht grijs, paars/lila, licht geel/ donker geel.

Internationale bekendheid
De Tumbling Animals zijn enthousiast ontvangen in de internationale designwereld. Zo kreeg Bobles de Formidable Design prijs en werden ze opgenomen in de Deense design campagne Absolou Design Danois in Frankrijk. Onlangs werden ze opgenomen in de shop van het Museum of Modern Art in New York als één van de beste voorbeelden van moderne Deense kunst op dit moment.

De Tumbling Animals zijn te koop vanaf ongeveer € 29,--

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide