Beddinghouse presenteert ook dit najaar weer een sfeervolle collectie dekbedovertrekken, waarin een hoofdrol is weggelegd voor warme kleuren én materialen. (bekijk hier de complete collectie) Veel katoen(satijn), maar ook heerlijk zacht flanel, waarmee lange winternachten éxtra warm en knus worden. De collectie is opgebouwd uit drie modieuze thema‘s: Basic, Global Remix en Floral. Elk in zes actuele kleurgroepen: Neutrals, Multi, Bluegrey, Warm Grey, Red én Yellow, dé modekleur van dit najaar. Deze variatie in thema en kleur maakt de collectie van Beddinghouse even vertrouwd als verrassend. Beddinghouse: warm slapen in winterse sferen.

Thema: Basic In het thema Basic wordt gespeeld met de structuureffecten van de prints. Zo heeft Sydney een blok met een geprint visgraatmotief, waardoor de stof geweven lijkt en krijgt de ruit van Lewiston door de grove weefeffecten weer een heel stoer karakter. Bij dessin Burton zijn het de handmatige lijnen van de ruit die voor een speels effect zorgen. Scottsdale krijgt zijn knusse, warme uitstraling weer door een patchworkmix van Schotse ruit, visgraat en pied-de-poule.

Tijdloze basics zijn ook de dessins Sutherlands, een eigentijdse streep in contrasterende kleuren, Eden Valley, een banenpatroon met subtiel kleurverloop en Auburn, een uitnodigend blokdessin opgebouwd uit diagonale strepen. Een geheel eigen stijl tenslotte heeft Loveday, een dynamisch tekstdessin in diverse kleurstellingen.

Thema: Global Remix In dit thema worden prints van over de hele wereld door elkaar gebruikt. Zo bestaat Westbury uit een verrassende patchwork-mix van snake-prints, dé trend van dit najaar. Blikvanger Folklore mengt tal van folkloristische prints met bloemen en vogels tot een verfijnd geheel, dat in de kleurstellingen Multi, Yellow en Warm Grey steeds verrassend anders is. En dan is er nog het subtiele maar stijlvolle dessin Owen, een degradé banendessin van allerlei kleine motiefjes, uitgevoerd in 100% katoensatijn, een luxe stof die heerlijk zacht aanvoelt.

Thema: Floral De aankomende donkere maanden worden binnenshuis gelukkig opgevrolijkt door een paar kleurrijke bloemenprints. Zo straalt Forest Hill je tegemoet met haar uitbundig gekleurde dessin van handgeschilderde bloemen. Blanchetown verleidt met een brede baan van handgeschilderde bloemen tegen een uni achtergrond. En Cherryville, uitgevoerd in heerlijk zacht satijn, lonkt weer lief en innemend met een mix van orchideeën en kersenbloesems in zachtroze tinten.

Flanel met Flair Alle dekbedovertrekken van de Beddinghouse collectie zijn uitgevoerd in 100% hoogwaardig katoen. Dessins Owen en Cherryville zijn extra luxe, in katoensatijn vervaardigd. En uiteraard is ook flanel aan de najaarscollectie toegevoegd. Flanel is in feite opgeruwde katoen; een behaaglijke stof die heerlijk zacht en warm aanvoelt en daardoor bij uitstek geschikt is voor de koude wintermaanden.

Overigens ademt flanel nét zo goed als katoen, zodat flanel ook in het voorjaar een fijne keuze is. In het flanel programma zitten de ruitdessins Sherlock, een klassieke ruit in Taupe en Red, en Wellington, een ruit met een gebreide print wat het overtrek een ‘hand-made’ look geeft. Ook Birdwood, in Dark Red en Warm Grey heeft een gebreide print. Mét Scandinavische motieven voor een extra winterse uitstraling.

Eveneens warm en winters is Melrose, met brede banen in verschillende kantprints. Koeler en meer ingetogen is Beachport, een dessin met een rustige, basic streep, uitgevoerd in Navy en Blue Grey. Berisso tenslotte, is een rustig blokdessin met een klein grafisch motiefje in zwart.

 

Ook leuk om te lezen