1912
Maak je slaapkamer voorjaarproof
Gepubliceerd: 12-04-2019
De lente is begonnen! Voor veel mensen het teken om het voorjaar in huis te halen. Toch beperken veel mensen zich hierbij tot de woonkamer. Maar er zijn meer plekken in het huis, die je voorjaarsproof. Wat dacht je bijvoorbeeld van je slaapkamer? Met vrolijke kleuren in je slaapkamer kom je beter tot rust en ga je beter slapen. In dit artikel lees je hoe je jouw slaapkamer voorjaarproof kunt maken.

Na een heerlijke dag loop je vol lentekriebels de slaapkamer in. Je kruipt je bed in en het zweet breekt je meteen uit. Je ligt nog altijd onder het dikke winterdekbed en de donkere winterkleuren staan nog overal om je heen. Het fijne lentegevoel is direct verdwenen. De volgende ochtend ben je vastbesloten om de winterse sferen uit je slaapkamer te bannen en te vervangen door vrolijke lentekleuren.

Allereest maakt het winterdekbed plaats voor een heerlijk luchtig dekbed en een lekker fris hoofdkussen.De nachten worden weer warmer, dus een luchtige dekbed heb je geen last meer te veel hoge temperaturen en gezweet tussen de lakens. Om het helemaal compleet te maken doe je er een vrolijk dekbedovertrek omheen met lichte kleuren. Deze vrolijke kleuren kun je laten terugkeren in de rest van je slaapkamer. Geef je muren eens een nieuw likje verf of voeg leuke lenteachtige decoraties toe. Een geliefde kleur voor muren en decoratie is mosgroen. Deze kleur heeft meerdere voordelen. Zo geeft het een lentegevoel, maar bovenal werkt de kleur rustgevend, wat je slaapkwaliteit weer ten goede komt.

inspiratiebrochures1.png

Natuurlijk werken ook vrolijke decoraties mee bij het ontwikkelen van een vrolijke, lenteachtige sfeer in je slaapkamer. Leuke voorbeelden hiervan zijn vrolijke sierkussens, die ideaal matchen bij je dekbedovertrek of andere onderdelen van het interieur van je slaapkamer. Ook plantjes dragen uitstekend bij aan voorjaarsferen in je slaapkamer. Groen in je slaapkamer is niet alleen mooi, maar veel planten hebben ook nog eens een positieve werking op je gezondheid.

Klaar met het voorjaarproof maken van je slaapkamer? Trek er lekker op uit en geniet van het heerlijke voorjaarsweer. De zon op je huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D, een mineraal die essentieel is voor onze gezondheid. Na een heerlijke dag buiten kom je lekker moe thuis, maar blijf je dankzij je gerestylede slaapkamer gewoon in een echte lente stemming!
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide