846
Kleine dingen met een groot effect; De slaapkamer!
Gepubliceerd: 13-04-2022

Af en toe lekker rigoureus binnenshuis te werk gaan vinden wij heerlijk. Alles uit de kamer en verven maar! Als woonliefhebbers deinzen wij niet terug voor een grondige update van het interieur, van een potje verf meer of minder kijken wij niet vreemd op. Ook het aanschaffen van een nieuw meubel, een keuken of een complete badkamer vinden wij een waar hoogtepunt.

Soms is er helaas niet altijd tijd (én budget) om deze ingrijpende transformaties in huis te ondergaan. Dit hoeft echter niet te betekenen dat er niks kan veranderen, het zijn al de kleine dingen die een groot effect kunnen hebben. Ook in de slaapkamer zijn er eenvoudige aanpassingen te doen die je toch het gevoel van een compleet nieuwe ruimte opleveren. Hoe je dit doet? Onze tips op een rijtje.

Doe het beddengoed

Beddengoed is zo’n voorbeeld van een product wat een tweeledige werking heeft; Het bepaalt een groot deel van de uitstraling van je slaapkamer én moet lekker zijn qua gebruik. Je ligt er tenslotte de hele nacht onder. Wij raden daarom ook aan om altijd te kiezen voor beddengoed van goede kwaliteit.

inspiratiebrochures1.png

Dat ditstylisch kan zijn, dat hoeven we je wellicht niet uit te leggen als je kijkt naar het grote aanbod dekbedovertrekken van tegenwoordig. Van verschillende merken, maten tot materialen;er is van alles te koop. Dus wanneer je slaapkamer wel een upgrade kan gebruiken is dit ook onze nummer één tip: Investeer in nieuw beddengoed. Alleen al een nieuw dekbedovertrek geeft een compleet andere uitstraling.

Wat ook leuk is? Wissel lekker per seizoen. In de winter een warme, knusse teint en stof. In de zomer koel linnen in een frisse kleur.

Ga voor geur

Eerder schreven wij al eens over de invloed van geur en hoe belangrijk dit is. Het is van grote invloed op je eigen gevoel en gezondheid. Ook in de slaapkamer is dit het geval. Of eigenlijk; Juist in de slaapkamer. Je brengt hier heel veel tijd door, een fijne geur geeft je hierbij bewust en onbewust een goed gevoel. Verdiep je in de natuurlijke geuren die er te koop zijn voor je slaapkamer, van kaarsen tot dispensers, er is van alles!

Groen doen

Planten in de slaapkamer geven net dat beetje extra zuurstof, essentieel in een ruimte waar geslapen wordt. Daarnaast staat het ook nog eens fris én helemaal van nu. De ene plant en bloem is de andere niet, dus kijk welke er geschikt zijn voor de slaapkamer. Lavendel is bijvoorbeeld ideaal, hiervan wordt je heerlijk rustig en slaap je fijn in!

Kortom, het kunnen de kleine en subtiele dingen zijn die van groot effect zijn op een andere feel en look van je slaapkamer. En onthoud; Het juiste beddengoed is iets wat veel met je slaapkamer doet!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide