362
Huijer.nl brengt in kaart: trends op gebied van bedtextiel voor 2023
Gepubliceerd: 27-10-2023

Ben je voornemens om op korte termijn nieuw beddengoed aan te schaffen? Een slimme keuze, het laat je fris aan de herfst- en wintermaanden beginnen! Bij de aanschaf van nieuw beddengoed zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat het contrast in kleuren binnen de slaapkamer niet te groot wordt. Een slaapkamer is vaak een relatief kleine ruimte, waardoor grote contrasten de ruimte onnodig druk zullen maken. Iets wat je zeker in deze kamer wil voorkomen! Een drukke uitstraling in een ruimte waar je juist tot rust moet kunnen komen werkt niet. 

Een ander aspect om op te letten: de laatste beddengoed trends van 2023. Op de website van Huijer.nl is uitgebreid ingegaan op de belangrijkste trends van dit jaar. Deze website hebben wij uitgebreid geanalyseerd. De belangrijkste trends hebben wij hieronder voor jou in kaart gebracht!

Luchtige en natuurlijke materialen populair 

Populair is dit jaar de keuze voor het gebruik van luchtige en natuurlijke materialen, bij de aanschaf van nieuwe dekbedovertrekken, kussenslopen en bijvoorbeeld bedspreien. Het past volgens Huijer.nl bij een bredere trend, waarin huishoudens vaker bewust kiezen voor duurzaamheid binnen hun interieur.

De natuurlijke materialen sluiten hier goed op aan; ze gaan vaak lang mee en blijven mooi. Specifiek voor het beddengoed geldt dat natuurlijke materialen als bamboe en katoen in trek zijn. Het zijn stoffen die niet alleen lang mooi blijven, maar daarnaast veel comfort bieden tijdens de nacht. Ze zijn zeer zacht van aard! Slaap jij al op een katoenen of bamboe kussensloop? 

Niet alleen winnen de natuurlijke materialen aan populariteit door het duurzame karakter hiervan. Ook zijn met name katoen en bijvoorbeeld zijde hele luchtige stoffen. Het maakt dat je minder snel last zal hebben van de warmte in de zomer. Daarbij opmerkend dat het niet alleen in juli en augustus warm kan zijn ’s nachts; dit jaar kende ook september meerdere zeer warme nachten.  

Beddengoed met geometrische prints in neutrale kleuren 

De woontrends van 2023 lijken veel op die van het beddengoed. Deze zijn niet alleen gericht op de materialen die momenteel veel gebruikt worden, maar ook naar het ontwerp. Populair is de keuze voor beddengoed met geometrische prints. Je kunt denken aan een dekbedovertrek of kussensloop met cirkels, vierkanten of bijvoorbeeld zeshoeken.

Op de beddengoed website Huijer.nl staan de populairste prints en designs bovenaan geplaatst. Hier spot je vrij snel dat ronde vormen en strakke lijnen populair zijn. Daarnaast vallen ook de kleuren rood en blauw op.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide