1376
Hoe belangrijk is bedlinnen voor jou?
Gepubliceerd: 21-01-2021

Wat ligt er op jouw bed? De kans is groot dat er om je matras eerst een matrasbeschermer en/of molton ligt, gevolgd door een elastisch hoeslaken. Om je dekbed gebruik je een dekbedovertrek, en over je kussen een kussensloop. Zo doen de meeste mensen dat in Nederland, al zijn er wat variaties op mogelijk.

Zo vinden veel mensen het leuk om hun bed mooi op te maken met een sprei eroverheen, of wordt er gekozen voor meerdere kussens, al dan niet om op te slapen. Maar ook in het soort dekbedovertrek en het belang dat we hieraan hechten zijn aardige verschillen te vinden. Gelukkig is er op dit gebied heel veel keuze, van puur katoen tot deels synthetisch of een ander materiaal, en in tal van kleuren en motieven. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?
 

Ben jij bewust ermee bezig?

Voor veel mensen doet het er niet zo toe, wat voor soort dekbedovertrek zij gebruiken. Zij liggen nog het liefst onder een overtrek die zij al vele jaren gebruiken, die misschien al behoorlijk verwassen is, maar oh zo zacht en comfortabel. Niet zelden is deze niet eens met bijzonder veel zorg uitgezocht. We zijn en blijven nuchtere Nederlanders, en vinden een dekbedovertrek soms maar een prijzige aankoop. Een hoop geld, voor een flinke lap stof, toch?

Alhoewel dat natuurlijk klopt, het is een flinke lap stof, is het er wel eentje waar je heel wat uren onder ligt. En dus is een beetje comfort wel het minste wat je mag nastreven. Een materiaal dat jij prettig vindt, bijvoorbeeld. Voor veel mensen is dit katoen, omdat het tegelijk zacht en stevig is, en goede vochtregulerende eigenschappen heeft. Een dekbedovertrek waarin synthetische materialen zijn verwerkt, kan wat broeieriger aanvoelen. Niet iedereen heeft hier evenveel last van, maar ben je hier gevoelig voor is het zeker aan te raden hier goed op te letten.
 

inspiratiebrochures1.png

Het oog wil ook wat

Naast het comfort, is ook het uiterlijk van een dekbedovertrek voor veel mensen belangrijk. Natuurlijk, slapen doe je met je ogen dicht, maar als je je bed in stapt of eruit komt, is het leuk als de boel er een beetje fraai uitziet. Een satijn katoen dekbedovertrek heeft een net wat luxere uitstraling dan een gewoon katoenen exemplaar, dankzij de mooie glans. Ben je niet dol op strijken, maar vind je een gekreukeld bed er ook niet geweldig uitzien? Probeer dan eens een luxe dekbedovertrek strijkrvij. Dat ziet er top uit, ook zonder dat je er met een strijkijzer overheen bent gegaan. Wel zo gemakkelijk!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide