607
Heeft de kleur van je bed invloed op je mood?

Je zult het misschien niet verwachten, maar de kleur van je bed heeft grote invloed op je humeur en gedrag. Als je er goed over nadenkt, kun je wel begrijpen waarom dat zo is. Je zult merken dat in veel slaapkamers neutrale kleuren worden gebruik. Denk bij neutrale kleuren aan wit, grijs en beige. Deze kleuren brengen een bepaalde kalmte en ontspannende sfeer in de kamer. Dit heb je natuurlijk nodig, wil je je nachtrust bevorderen. Wil je weten wat andere kleuren in de slaapkamer kunnen doen voor jou? In dit artikel lees je hier meer over.

Breng kalmte en rust in de kamer

De kleuren donkerblauw en groen zorgen voor kalmte en rust in de kamer. Bij de kleur blauw kun je denken aan de hemelblauwe lucht of de kleur van de zee. Door hieraan te denken verlaagt je hartslag waardoor je in de gelegenheid komt beter te ontspannen. Bij de kleur groen kun je denken aan het natuur, dat weer zorgt voor rust. Heb je last van angsten? Dan zullen deze verminderd aanvoelen door de kleur in de ruimte te zien. Dit heeft geen directe effect op het beter kunnen slapen, maar neemt het rusteloze gevoel in je lichaam wel af. Wanneer je deze kleuren subtiel wilt, laten terugkomen in de kamer is de oplossing toevoegen van kleurrijke accessoires, zoals een kussen kopen met die kleuren erin verwerkt.

Een moderne look creëren

Bij het creëren kun je meteen denken aan strakke lijnen en donkere kleuren, bijvoorbeeld de kleur zwart. Zwart bevordert het aanmaken van melatonine. Dit is zeer geschikt om snel in slaap te vallen. Daarnaast brengt de kleur zwart ook een chique sfeer in de slaapkamer. Een andere manier om sneller in slaap te vallen, is het gebruik van een verzwaringsdeken. Zoals de naam al zegt, voelt de deken zwaar aan en zorgt voor het gevoel van geborgenheid.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Breng de passie terug

Wanneer je een passievol persoon bent, kun je behoorlijk aanwezig zijn. Dit wil je natuurlijk ook kunnen reflecteren in je kamer. Voeg dan de kleur rood in je kamer. Daarnaast kan deze kleur ook de passie aanwakkeren bij je partner. Een goed seksleven hebben, zorgt overigens ook voor een ontspannend gevoel in het lichaam. 

Kortom, bij het inrichten van je slaapkamer is kleur zeer belangrijk. Deze kunnen namelijk je mood en gedrag bepalen. Kies de kleuren in je kamer aan de hand van sfeer die je wilt creëren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners