1501
Haal de lente naar je slaapkamer
Kan jouw slaapkamer wel een beetje van de frisse energie gebruiken die de lente brengt? Een paar kleine aanpassingen doen wonderen. Misschien heb jij een stoere, industriële slaapkamer of juist een romantisch landelijk nestje: voor de lente is altijd plaats. In dit artikel vind je inspiratietips per interieurstijl!

Moderne stijl

De strak ingerichte slaapkamer leent zich uitstekend voor een frisse voorjaars boost. Vaak zijn de kleuren in een moderne slaapkamer neutraal, met hier en daar een accent. Haal de donkere kleuraccenten waar mogelijk even weg - bordeauxrood, bruin en mosgroen bewaar je weer voor de winter. Het geeft niet als de basiskleur donker is - antraciet of bruin-: met een paar lichte kleuraccenten creëer je zó een lentegevoel! Een dekbedovertrek bijvoorbeeld, in zachtgeel of bloesemroze. Een paar mooie gekleurde vaasjes in de vensterbank. Of juist een grote, glazen vaas met magnoliatakken erin!

Industrieel interieur De industriële woonstijl is van nature vrij donker, met zwart en bruin en grijs. Voeg daar een voorjaarskleurtje aan toe, en je krijgt een heel andere sfeer! Okergeel gaat bijvoorbeeld goed samen met de industriële woonstijl. Houd het bij details: sierkussens, een klein schilderijtje met geel erin verwerkt; een okergele badjas aan het haakje van de kapstok. En als echt lente accent: een vaas met versgeplukte bloemen in de vensterbank.

Scandinavisch design De woonstijl uit het Hoge Noorden is al licht en fris. In het voorjaar maak je de slaapkamer nog wat vrolijker met groene kleuraccenten: die gaan perfect samen met de natuurlijke uitstraling van je Scandinavische design meubels. Een groen dekbedovertrek is een mooie start: je slaapkamer doet meteen denken aan de jonge scheutjes in de bomen, en de groene akkers waar je in de lente zo graag doorheen wandelt. Maak het af met een paar nieuwe plantjes op de kledingkast, een sierkussen met botanische print in de stoel, en een mooie vaas met paastakken in de hoek!

Landelijk wonen De landelijke woonstijl lijkt er speciaal voor gemaakt om de lente te ontvangen! Daarvoor hoef je geen specifieke kleuraccenten te kiezen; er zijn genoeg decoraties die zowel "lente" als "landelijk" uitstralen. Rieten mandjes met narcissen erin. Een brocante beeld van een konijntje. Glazen potten met daarin een zelf-gefabriceerd vogelnestje inclusief (nep)eitjes. Decoraties van schapen en lammetjes met echte wol. Een paar van deze accessoires en je dróómt straks lente!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners