1192
Geen allergie met Smartsleeve

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Het houdt je gezond, fit en zorgt ervoor dat je het maximale uit de dag kunt halen. Maar wat als je niet lekker kunt slapen? Als de nacht in het teken staat van benauwdheid en wakker worden steevast begint met een niesbui? Uit onderzoek[1] blijkt dat maar liefst een kwart van de Nederlanders last heeft van een allergie, voor 18% is de huisstofmijt de boosdoener. Op 13 maart is het de Internationale Dag van de Slaap, die dit jaar in het teken staat van Sleep Well, Grow Healthy. Doel is mensen bewust te maken van het belang van gezonde slaap. SmartSleeve®, ontwikkeld door de Bekaert Academy, draagt haar steentje bij en gaat met een hoogst innovatief product, Sleep Allergen Protected, de strijd aan met huisstofmijtallergie. Zo krijgt de huisstofmijt geen kans en kun je ’s nachts weer goed slapen.

 

Bijna 1 op de 5 Nederlanders lijdt aan huisstofmijtallergie
De Internationale Dag van de Slaap, ook wel bekend als World Sleep Day, is een initiatief van de Amerikaanse World Association of Sleep Medicine. Vanaf 2008 vindt deze dag ieder jaar plaats op de laatste vrijdag voordat het voorjaar begint, in 2015 is dat op 13 maart. Met het thema Sleep Well, Grow Healthy ligt de focus op het belang van een gezond slaapritme voor zowel kinderen, volwassen als ouderen. Goed slapen is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Piekeren, zweten, muggen – slaapverstoorders genoeg die je uit je slaap kunnen houden. Vooral allergieën blijken een grote impact te hebben op de nachtrust. Met bijna 1 op de 5 Nederlanders met een huisstofmijtallergie zijn dat heel veel uren verloren slaap. De oorzaak zit in je matras en je kussen en daar ligt nou ook precies de oplossing. 100.000 tot 10 miljoen
100.000 tot zo’n 10 miljoen. Dat is het aantal huisstofmijten dat vanaf zes maanden gebruik in je matras kan huizen. Niet zo gek dus, dat mensen die allergisch zijn voor deze beestjes er met vooral ’s nachts last van hebben. Gelukkig biedt SmartSleeve® uitkomst. Speciaal voor wie last heeft van een huisstofmijtallergie heeft SmartSleeve® een matrashoes en kussenbeschermer ontwikkeld die de kans op een allergische reactie sterk verminderd. De microcapsules in de Sleep Allergen Protected producten bevatten natuurlijke probiotica; goede bacteriën die de slaapomgeving zuiveren. De microcapsules openen zich door lichaamswrijving en laten probiotica vrijkomen. Dankzij deze Purotex® capsuletechnologie worden huisstofmijt allergenen met wel 90% gereduceerd. Het resultaat? Een gezond slaapklimaat en een optimale nachtrust.

13 maart: Dag van de Slaap
Bob Veenma, directeur van Dommelin, groothandel in bedtextiel vindt de Internationale Dag van de Slaap een mooi moment om eens stil te staan bij ons slaappatroon en eventuele klachten: “Huisstofmijtallergie komt even vaak voor als hooikoorts, waar ontzettend veel mensen mee te kampen hebben. Het grootste verschil tussen beide allergieën is dat pollen slechts een paar maanden per jaar in de lucht zitten, terwijl de huisstofmijt je het hele jaar door uit je slaap kan houden. Een matras is door gebrekkige ventilatie een paradijs voor schimmels, mijten en bacteriën. Gelukkig is daar wat aan te doen. Een Sleep Allergen Protected SmartSleeve om je matras en kussen maakt op 100% natuurlijke wijze korte metten met huisstofmijt en zorgt ervoor dat die nare klachten verleden tijd zijn. Zo wordt lekker slapen weer de normaalste zaak van de wereld. En wanneer kun je daar beter mee beginnen dan op de Dag van de Slaap?”

Bron: Nationaal Compas Volksgezondheid

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners