1566
De beste tip om beter te slapen: een verzwaringsdeken
Gepubliceerd: 08-10-2021 Laatste update: 07-11-2022

Kan je moeilijk in slaap komen? Wij hebben de oplossing: de Calmzy verzwaringsdeken. Slaaptekort kan leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, somberheid, grotere eetlust en weinig puf. Wist je dat 1 op de 3 mensen slecht slaapt? 

Bij slecht slapen kun je last hebben van slecht inslapen, lang wakker liggen, te vaak of te vroeg wakker worden.

Van slaapproblemen kun je de hele dag last hebben. Iets waar je graag vanaf wilt!

Er zijn veel verschillende oplossingen:

  • Zet je telefoon en beeldschermen uit, minimaal 2 uur voordat je gaat slapen
  • Drink ‘s avonds geen cafeïne
  • Beweeg voldoende overdag
  • Houd een vast ritme aan: ga op een vaste tijd naar bed

Deze tips heb je vast wel eens gehoord en geprobeerd. Het is alleen moeilijk om je er echt aan te houden.

Wij hebben een echte praktische oplossing

Heb jij wel eens gehoord van een verzwaringsdeken? Ook wel een weighted blanket genoemd. Een weighted blanket is een deken met een speciale en zware vulling. Het gewicht van de deken geeft het gevoel dat je geknuffeld of stevig vastgehouden wordt. Dit geeft een geborgen en veilig gevoel, wat jou helpt ontspannen en je nachtrust bevordert.

Deeppressuretherapy

De druk die de verzwaringsdeken uitoefent op het lichaam valt onder “deeppressuretherapy”.  Deze therapie wordt al jaren gebruikt om angst, stress, rusteloosbeensyndroom, menopauze symptomen, slapeloosheid en meer lichamelijke klachten te verlichten.

Het is een methode om prikkelverwerking in hersenen op een juiste manier te bevorderen. Door de verzwaringsdeken wordt er een gelijkmatige druk over het hele lichaam verspreid. Hierdoor worden de hersenen gestimuleerd om dopamine en serotonine aan te maken, wat vervolgens omgezet wordt in het slaaphormoon melatonine.

Dopamine en serotonine zorgen voor een gevoel van geluk en tevredenheid. Dit ontspant je en zorgt ervoor dat je van ‘fight en flight’ modus naar ‘rust en herstel’ modus gaat. Vervolgens wordt de serotonine omgezet naar melatonine, het slaaphormoon. Dit bevordert je nachtrust en zorgt ervoor dat je in een diepere slaap belandt.

Een verzwaringsdeken kan een groot verschil voor jou maken. Hierdoor kom je sneller in slaap, is stress verminderend en wordt je met energie wakker.

Voordelen van verzwaringsdekens

Een verzwaringsdeken kan een groot verschil maken in jouw leven. Wanneer jij een hele nacht lekker kan slapen heeft dit een positieve invloed op jouw hele dag.

Een goede start van de dag begint bij een goede nachtrust. Zo heb jij weer de energie om te doen wat je leuk vindt. Door een verzwaringsdeken:

  • Raak je meer ontspannen
  • Slaap je beter door en val sneller in slaap
  • Ervaar je minder stress en angst
  • Creëert een gevoel van een liefdevolle knuffel en veiligheid

Een verzwaringsdeken is een natuurlijke oplossing om beter te slapen. De deken heeft geen bijwerkingen zoals traditionele medicijnen. Bij een verzwaringsdeken heb je geen last van gewichtstoename, energieafname of verslaving.

Een verzwaringsdeken is een eenmalige duurzame investering. In plaats van terugkerende kosten van slaapmedicatie of bezoeken aan de huisarts. Deze dekens helpen jou elke dag om beter te slapen. 

Hoe kies je de juiste verzwaringsdeken?

Er zijn verschillende gewichten. De eerste stap is het belangrijk dat je het juiste gewicht kiest.

Vaak wordt als regel aangegeven dat de deken 10% van je lichaamsgewicht moet hebben. Ben jij 70kg, kies dan voor een 7kg deken. Ben jij 80kg, kies dan voor een 8kg deken. 

Er zijn ook speciale kinder verzwaringsdekens. Deze dekens zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en hebben een lichter gewicht.

De favoriete verzwaringsdekens van Calmzy:

Wat is de beste verzwaringsdeken? Calmzy.nl heeft het grootste aanbod van verzwaringsdekens in de EU. Calmzy is een Nederlands gespecialiseerd verzwaringsdeken merk, al actief sinds 2019. In die twee jaar heeft Calmzy al meer dan 7500 mensen geholpen aan een betere nachtrust. Het mooiste? Ze bieden een 100 nachten proefperiode waarin jij het product mag ervaren en uitproberen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide