1541
Beter slapen? Denk eens aan je beddengoed
Gepubliceerd: 28-06-2021

In ons land zijn er veel mensen die last hebben van slaapproblemen. Dat kan inhouden dat iemand moeilijk tot zeer moeilijk in slaap komt, maar ook dat iemand niet lang genoeg ononderbroken kan slapen. Hoewel er verschillen zijn, heeft de mens gemiddeld 7 tot 8 uur slaap nodig per nacht. Is er chronisch moeite om dit te halen dan geeft dit ook overdag problemen. Er zijn veel tips om het slapen beter te laten verlopen. Het juiste beddengoed en de wijze waarop je ermee omgaat, is ook belangrijk voor een goede slaap.

Wat verstaan we onder beddengoed?

Waarschijnlijk herken je het gevoel wel: het bed is verschoond, het ruikt heerlijk fris en is zacht en glad. Het is een genoegen om onder het dekbed te gaan liggen en je valt meteen in slaap.Beddengoed is belangrijk voor een goede slaap. Kies daarom voor het materiaal dat het beste bij jou past. Er zijn natuurlijke en synthetische materialen, maar ook verschillende prijsklassen. Experimenteer een beetje zodat je kan bepalen waar jij het beste mee slaapt.

Waar bestaat beddengoed uit en wat is de functie?

Een set beddengoed bestaat uit een moltondeken, een matrasovertrek en een dekbedovertrek.

Een moltondeken plaats je rechtstreeks op je matras en is ook een bescherming daarvoor. Wist je dat een volwassene gemiddeld een halve liter vocht per nacht verliest? Het molton zorgt ervoor dat dit niet allemaal in het matras terechtkomt en weer verdampt.

Een matras-overtrek wordt ook wel een hoeslaken genoemd. Hier lig je gedurende de nacht op. Het moet voor jou dan ook comfortabel voelen. Voor de een is katoen prettiger, de ander gaat voor satijn enzovoorts.

Voor een dekbedovertrek geldt hetzelfde. Het juiste materiaal is bepalend voor een goede nachtrust.

Als je beddengoed uitzoekt, let dan ook eens op de keurmerken. Weten dat je zaken koopt die het milieu niet belasten is immers een goed idee.

Hoe om te gaan met beddengoed?

Wil je dat je beddengoed langer fris blijft en een langere levensduur heeft? Sla het dekbed om tot aan het voeteinde na het opstaan. Zet ook het raam minimaal een tijdje open, zodat het bed fris kan worden. Was het beddengoed 1 keer per week op 60°C om vuil en micro-organismen te verwijderen. Hang het beddengoed na het wassen goed uit. Dan wordt het tijdens het drogen alweer mooi glad. Verfris ook je dekbed regelmatig. Kijk op het etiket hoe dit het beste kan, gelet op de vulling, of zoek naar tips op het internet. Keer je matras met enige regelmaat. Dat verlengt de levensduur en ligt prettiger.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide