265
Beregoed beddengoed

Lekker slapen is ons alles waard. Niks zo vervelend dan nachtenlang schaapjes tellen. Er zijn dan ook veel zaken van invloed op een goede nachtrust, van een fijn bed tot een donkere slaapkamer. Daarnaast zijn er ook zaken waar je minder directe invloed op hebt, maar wel belangrijk zijn; Weinig stress, niet te veel schermen en rustige kinderen.

Maar wil je zeker weten dat je er zelf in ieder geval alles aan hebt gedaan om uitgerust wakker te worden? Wij zetten de minder bekende, maar belangrijke, musthaves op een rij.

Fluffy kussen

Natuurlijk is een goed bed en fijne slaapkamer belangrijk, maar al tijden slechte nachten? Kijk dan ook eens naar de kleinere aspecten die van grote invloed kunnen zijn. Kies echt bewust een kussen wat bij jouw situatie past.

Er zit meer verschil tussen een kussen dan hard en zacht, zo zijn er kussens met neksteunen en anti-allergene kussens. Verdiep je hier in en sluit je ogen op het juiste kussen.

Dekbeddenpret

Natuurlijk is het heel gezellig om samen met je partner onder één dekbed te liggen, maar of dit voor je nachtrust echt het beste is? Mocht je nou badend in het zweet óf van de kou wakker worden, overweeg dan eens een ander dekbed aan te schaffen.

Dit is namelijk ook een erg persoonlijke keuze, de één is nu eenmaal warmbloediger dan de ander. Twee aparte dekbedden klinkt dan ook ongezellig, maar vinden wij helemaal niet gek. Het heeft ons in ieder geval heel wat fijne nachten bezorgd.

Onderbelichte zaken; Het hoeslaken

Nog een aspect wat niet als ‘usual suspect’ wordt gekend, maar erg belangrijk kan zijn; het juiste hoeslaken. Wanneer jij zonder na te denken deze altijd om je matras trekt, is het misschien goed dit tóch eens te gaan doen. Dat nadenken dan hè. Want een hoeslaken kan van grote invloed zijn op de warmte in jouw bed.

Een luchtige katoenen variant is heerlijk fris in de zomer, maar in de winter wil je dit liever niet. Een flanellen optie is dan veel fijner. En naast dat wij deze praktische kant van het hoeslaken benoemen, is het ook een onderdeel van het bed wat onbewust van grote invloed is op de uitstraling. Een mooi dekbedovertrek met een saai, wit hoeslaken kan enorm afdoen aan de look.

Conclusie

Dus ga voor écht goede kussens, een fijn dekbed én een stijlvol hoeslaken. Dan weet je in ieder geval dat je beddengoed zit!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners